El monestir romànic de Santa Maria de l’Estany es vesteix amb tecnologia LED

Redacció

09/09/2010

Aquesta nit, el monestir romànic del segle XI de Santa Maria de L'Estany ha encès per primera vegada el seu nou enllumenat exterior, amb tecnologia LED, cosa que el converteix en el primer monestir il·luminat amb tecnologia lumínica de diode (Light-Emitting Diode) LED. El nou enllumenat del monestir que s'ha inaugurat suposa passar d'un consum de 46.000 watts a un consum de 1.8000 wats. Cal descatar que a l'acte d'inauguració ha assistit el coordinador de l'Àrea de Medi Ambient, de la Diputació de Barcelona, Ferran Vallespinós.

Aquesta iniciativa de l'Ajuntament de L'Estany va estar finançada parcialment per l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona com a prova pilot d'eficiència energètica. La Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de facilitar l'execució d'accions que permetin el compliment per part dels municipis dels compromisos de reducció del 20% de les emissions de CO2 per l'any 2020, dins la iniciativa europea del pacte d'alcaldes, està actualment estudiant i impulsant proves pilot d'inversions en eficiència energètica per tal d'assolir aquests objectius sense costos addicionals pels ajuntaments aprofitant els estalvis econòmics que es generen al disminuir els consums energètics.

Pel que fa al municipi de l'Estany, cal remarcar que la il·luminació pública del municipi de L'Estany és, des de fa un any, pràcticament tota de llums tipus LED. Això ha fet que L'Estany esdevingui un municipi pioner a nivell català, espanyol i uns dels primers europeus en tenir l'enllumenat públic amb aquesta tecnologia.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Des del 2 al 27 de setembre, quaranta  persones, dividides en grups de deu, han fet estades d'una setmana a la residència d'artistes Cal Gras d'Avinyó, des d'on, sota la direcció artística de Quim Moya, han tingut l'oportunitat de fer una creació artística individual i col·lectiva a través d'una intervenció sobre els arbres del bosc de la Torre dels Soldats, en el camí ramader.

Article

En aquests moments hi ha 49 caixes niu instal·lades a diversos sectors de la ciutat. Un informe de l’Ajuntament de Manresa n’ha constatat l’ocupació de 27 durant aquest 2019. El projecte de caixes niu va arrencar l’any 2017 i té l’objectiu d’afavorir la reproducció d’espècies d’ocells insectívors per combatre la processionària a la ciutat de Manresa

Acte
19/10/2019
Fira Ecoviure. Palau Firal.

Butlletí