El monestir romànic de Santa Maria de l’Estany es vesteix amb tecnologia LED

Redacció

09/09/2010

Aquesta nit, el monestir romànic del segle XI de Santa Maria de L'Estany ha encès per primera vegada el seu nou enllumenat exterior, amb tecnologia LED, cosa que el converteix en el primer monestir il·luminat amb tecnologia lumínica de diode (Light-Emitting Diode) LED. El nou enllumenat del monestir que s'ha inaugurat suposa passar d'un consum de 46.000 watts a un consum de 1.8000 wats. Cal descatar que a l'acte d'inauguració ha assistit el coordinador de l'Àrea de Medi Ambient, de la Diputació de Barcelona, Ferran Vallespinós.

Aquesta iniciativa de l'Ajuntament de L'Estany va estar finançada parcialment per l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona com a prova pilot d'eficiència energètica. La Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de facilitar l'execució d'accions que permetin el compliment per part dels municipis dels compromisos de reducció del 20% de les emissions de CO2 per l'any 2020, dins la iniciativa europea del pacte d'alcaldes, està actualment estudiant i impulsant proves pilot d'inversions en eficiència energètica per tal d'assolir aquests objectius sense costos addicionals pels ajuntaments aprofitant els estalvis econòmics que es generen al disminuir els consums energètics.

Pel que fa al municipi de l'Estany, cal remarcar que la il·luminació pública del municipi de L'Estany és, des de fa un any, pràcticament tota de llums tipus LED. Això ha fet que L'Estany esdevingui un municipi pioner a nivell català, espanyol i uns dels primers europeus en tenir l'enllumenat públic amb aquesta tecnologia.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de les associacions veïnals, estan col·locant adhesius als contenidors de la ciutat amb informació de com es fa correctament l’abocament i recollida de residus voluminosos,  ja sigui a través del servei específic porta a porta mitjançant una trucada prèvia al telèfon 010 o bé utilitzant la deixalleria a Bufalvent.

Notícia

Una cinquantena de persones assisteixen a una jornada organitzada pel Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa en el marc del projecte ‘Indústria Circular al Bages’. En la sessió es van exposar eines, idees i projectes vinculats a l’estratègia de la servitització, que planteja el procés de canvi a través del qual les empreses passen de la venda únicament de productes a oferir productes amb valor afegit, en què el valor que enriqueix el producte és un servei associat.

Notícia
Fa un any que Rajadell, els nuclis de La Rosaleda i Torroella de Baix (de Sant Fruitós de Bages) i els de Cal Nosa i Cal Rata (de Balsareny) posaven en marxa el projecte de contenidors tancats liderat pel Consorci del Bages per a la gestió de residus. El mes de juny, s’hi afegia la resta del municipi de Balsareny.

Butlletí