'El món local, una escala d'actuació clau per a l’èxit de les polítiques de sostenibilitat'

La Diputació de Barcelona valora amb el Ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, el document final de Rio+20
Redacció
25/06/2012 - 00:00

La proposta de document resultant de Rio+20 reconeix per primer cop el paper dels ens locals per a assolir un desenvolupament sostenible.
La proposta de document de la Cimera de Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible preveu referències explícites al paper clau que han de jugar en el futur administracions com la Generalitat de Catalunya i els ens locals per l'èxit de les polítiques de sostenibilitat i en la lluita contra el canvi climàtic. És la primera vegada que un document de l'ONU reconeix aquest paper. Així mateix, es va valorar positivament l'impuls a l'economia verda com a factor per sortir de la crisi econòmica i la creació de llocs de treball.

Diversos representants dels governs locals i autonòmics es van reunir el passat 21 de juny amb el Ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient espanyol, Miguel Arias Cañete, i amb el Secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, en el marc de Rio+20.
Entre els presents a la trobada hi havia el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de barcelona i regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Puigdollers, i la diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius.

La trobada va servir per fer una valoració del document final de la Cimera i per donar a conèixer al Ministre i Secretari d'Estat la feina que es fa en matèria de Medi Ambient des de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona. Els representants de les tres institucions van acordar emplaçar-se per a properes reunions de treball i col·laboracions entre els diferents nivells de govern existents.

Tot seguit hi va haver una trobada del Ministre en la qual, a més dels representants de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona, també n'hi havia de la Generalitat de Catalunya, del Govern Navarrès, del Govern Basc i de l'Ajuntament de Noain (Navarra).

Relacionats

Butlletí