El Mercat de Pagès, amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat, arriba a Gavà

Redacció
13/03/2015 - 00:00
Aquest 10 de març s'ha inaugurat el nou Mercat de Pagès de Gavà, amb productors del Parc Agrari de Baix Llobregat. Amb aquest, el nombre de mercats setmanals amb productes de temporada proximitat, especialment fruita i verdura, i de venda directa per part dels seus productors, arriba ja a vuit poblacions de la comarca.

El Mercat de Pagès del Parc Agrari del Baix Llobregat constitueix un espai de trobada entre els pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat i els consumidors, i respon a la voluntat de promoure una agricultura local i de temporada, justa social i ambientalment, i un consum responsable que evita la despesa en envasos i en el combustible que comporten els productes d'importació.

Els dies i poblacions amb Mercat de Pagès són (a més de Gavà, que es fa els dimarts pel matí al Parc de la Torre Lluc): els dissabtes al matí, a la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló; a la plaça de Pau Casals del Prat de Llobregat; i a la Plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts; els diumenges al matí, al Parc de Torreblanca, que compateixen els municipis de Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Sant Joan Despí; i al Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat; els divendres a la tarda, a la Rambla de Rafael Casanova de Sant Boi de Llobregat; i els dimecres al matí, al Parc de Can Xic de Viladecans.

Els diferents productes del Parc Agrari del baix Llobregat es poden també comprar per internet a tarvés del portal El camp a casa. Des d'aquesta web tant el petit consumidor, com majoristes o minoristes, tenen la possibilitat de contactar amb els pagesos i les pageses del Parc Agrari que participen en aquest projecte, i poder així adquirir les fruites i verdures que hi produeixen. El projecte respon a la voluntat dels pagesos i pageses del Parc Agrari d'apropar-te la riquesa agrícola del delta i l'exclusivitat dels seus productes, fruit del saber fer de moltes generacions de pagesos que han treballat aquestes terres.

Podeu seguir també les activitats del Parc Agrari del Baix Llobregat a través del seu espai al Facebook.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Gavà incrementarà els pròxims anys la xarxa ciclable al municipi, augmentant en 15 quilòmetres la trama actual. Actualment Gavà compta amb prop de 30 km d’eixos ciclables: els carrers de vianants on es permet el pas de bicis, els carrers de plataforma única, els carrils bicis en vorera o en calçada segregats, i els ciclo-enllaços. S’inclou també el carril bici de la C-245 que ha de permetre una major connectivitat amb Castelldefels i els polígons industrials i facilitarà els viatges d’intermodalitat amb el transport públic.

Article

L’Ajuntament de Gavà substitueix 6.295 punts de llum de la via pública amb tecnologia LED i suma la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes del Centre de Serveis a l’Empresa i del magatzem de PRESEC.

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima posa en marxa 8 accions per fer front al malbaratament alimentari

Butlletí