El litoral de Viladecans única ‘platja verge’ de la província de nou

19/09/2022 - 09:01

Per vuitena vegada, l’entitat Ecologistes en Acció ha atorgat  a les platges locals del Remolar i Cal Francès la distinció de ‘Platges Verges’. Els 1,6 km de litoral que ocupen les dues platges són l’únic tram de costa reconegut amb aquests guardó de tota la província de Barcelona. Es tracta d’unes platges que formen part de l’Espai Natural del Remolar-Filipines i, per això, no són tan accessibles ni compten amb serveis com la resta del front costaner.

Els guardons busquen posar en valor aquelles platges que  es mantenen en el seu estat natural, sense afectacions importants per la intervenció de l’activitat humana.
 
“Estem molt contents de mantenir aquest distintiu, que posa en valor tant  l’estat ecològic i de preservació d’aquest espai com els esforços i la tasca de les administracions per preservar les dunes i la biodiversitat i evitar la massificació en un lloc tan valuós i alhora tan fràgil”, explica la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Encarna Garcia. De fet, fins al 31 de juliol la platja del Remolar està tancada per a la protecció de la nidificació d’aus protegides en època de reproducció.
 
Els distintius es van entregar el 18 de juliol a Tortosa i els van rebre 18 platges de set municipis, cinc d’aquests situats al Delta de l’Ebre


 

Categories: 

Relacionats

Acte
10/04/2024 - 00:00
Barcelona
Acte
02/02/2024 - 00:00
Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Butlletí