El Laboratori de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, acreditat per a presa de mostres de partícules atmosfèriques

Diputació de Barcelona
17/02/2016 - 19:37

L'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC) ha lliurat l'acreditació de presa de mostres d'aire ambient de partícules atmosfèriques PM10 i PM2,5 al Laboratori de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, el que el converteix en laboratori pioner a tot l'Estat.

El laboratori de Medi Ambient va obtenir l'Acreditació segons la norma UNE-EN ISO/IEC 17025:2005 l'any 2008, i des de llavors ha anat mantenint i ampliant l'abast de l'acreditació, tant en els paràmetres analítics com en les normes matrius a analitzar.

Actualment, Laboratori de Medi Ambient està acreditat per l'anàlisi fisicoquímic d'aigües de consum i aigües continentals, així com per la determinació gravimètrica de partícules d'aire ambient PM10 i PM2.5

Aquests valors sobre la qualitat de l'aire ha estat establert per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com a nou indicador de la concentració de partícules materials a l'aire de partícules de diàmetre inferior a 2,5 micres, PM2,5, davant els valors utilitzats fins ara de les partícules de diàmetre inferior a 10 micres, PM10.

L'ENAC ha donat també el vist-i-plau al sistema de cooperació Diputació-Ajuntaments implantat al Laboratori de Medi Ambient, i que integren la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de la Diputació de Barcelona. Actualment aquesta xarxa la integren els municipis de Barberà del Vallès, Badalona, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Esplugues de Llobregat, Manresa, Montornès del Vallès, Rubí, Sentmenat, Tona, Vic i Vilanova del Camí.

Categories: 

Relacionats

Article

 

Descobreix què pots fer en el teu dia a dia per reduir els plàstics innecessaris que contaminen els ecosistemes i malmeten la teva salut.

Notícia

La Diputació de Barcelona aprova una subvenció d'1.500.000 d'euros per poder fer l'actuació.

Notícia

El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la ciutadania, just per darrere de la contaminació de l’aire.

Butlletí