El Govern es proposa que l'administració es proveeixi només d'energia neta el 2035

Font: MonPlaneta

03/07/2019 - 13:00

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que “cal afrontar la transició energètica perquè sigui inclusiva i permeti fer front al canvi climàtic modificant la manera que tenim de produir, distribuir i consumir energia”.

El vicepresident ha destacat que aquesta transició energètica també s’ha d’encaminar a “una economia més competitiva, amb una reducció dels costos energètics”. Aragonès ha fet aquestes declaracions en la presentació de l’estratègia de serveis energètics als equipaments i infraestructures de la Generalitat a l’escola La Serreta, d’Alella, en el marc de la Setmana de l’Eficiència Energètica. “Aquest centre és un exemple del que volem estendre arreu del país”, ha remarcat el vicepresident, ja que és una “escola verda”, és a dir, part de l’energia que consumeix prové de les plaques solars que té instal·lades a la coberta de l’edifici.

Aragonès ha explicat que Infraestructures.cat ha creat la divisió de serveis energètics per liderar aquesta transició. “La Generalitat és la institució que disposa de més sostres i més capacitat d’instal·lació d’energia fotovoltaica del país”, ha assegurat, i ha anunciat que “la Generalitat posarà els sostres dels seus edificis al servei de la generació d’energia solar fotovoltaica”. El vicepresident ha subratllat que l'estratègia també vol combatre la pobresa energètica. És per això que la Generalitat crearà un banc d’energia que destinarà un 50% dels excedents de la producció a les famílies més vulnerables. “Aquesta revolució energètica no pot deixar ningú enrere”, ha reblat. Per la seva banda, el president d’Infraestructures.cat, Joan Jaume, ha explicat que l’empresa pública treballa amb un pla de manteniment que inclourà una bossa econòmica destinada a fer actuacions d’eficiència energètica“Amb el canvi de normativa i l’impuls que ens dona el Departament de la Vicepresidència, ens veiem amb força per fer un pas endavant amb la instal·lació d’energies renovables per a l’autoconsum i per construir equipaments que siguin més eficients energèticament, però també més saludables i més intel·ligents”.


 

Relacionats

Article

Les principals administracions públiques de les Terres de l’Ebre han aconseguit reduir substancialment l’emissió de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera en haver-se dotat d’un instrument administratiu i tècnic potent com l’Agència d’Energia de les Terres de l’Ebre (AETE), que es gestiona des de l’àrea d’assistència tècnica del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) i que també ha contribuït de forma determinant durant l’última dècada a reduir la factura energètica que paguen estes administracions, sobretot ajuntaments.

Article

És possible crear un futur segur per al clima amb les energies renovables: L’Agència Internacional d’Energies Renovables (IRENA) ens proposa afegir-nos al canvi amb aquesta campanya.

Notícia

L’Ajuntament de Lleida modificarà el tràmit per a sol·licitar la targeta de vehicle elèctric que permet fer anar els punts gratuïts de recàrrega d’ús públic que hi ha a la ciutat, amb l’objectiu que els puguin fer anar tots els usuaris de vehicles elèctrics o híbrids endollables.

Butlletí