El Govern destina 600.000 euros a ajuts a entitats del tercer sector ambiental afectades per la COVID-19

Font: Generalitat de Catalunya

09/04/2020 - 13:56

El confinament per la pandèmia ha coincidit amb els mesos en què habitualment les entitats organitzen més accions d’educació ambiental, i seguiment i conservació d’espècies. La mesura pretén donar suport a les entitats més afectades per la paralització de l’activitat derivada de l’emergència sanitària, amb subvencions que oscil·laran entre els 3.000 i 25.000 euros per entitat.

El Govern, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha activat avui una nova línia d’ajuts, en forma de prestació econòmica directa, dotada de 600.000 euros destinada a associacions i fundacions del tercer sector ambiental afectades per la COVID-19, per tal d’assegurar la continuïtat de la seva activitat encaminada a la protecció i millora del medi ambient a Catalunya.

Els beneficiaris, per tant, seran aquelles entitats del tercer sector ambiental que hagin estat afectades per una reducció dràstica i involuntària de la seva activitat com a conseqüència de les restriccions imposades en el marc de la pandèmia de la COVID-19.

Per poder-se acollir a aquesta subvenció, que serà d’entre 3.000 i 25.000 euros per entitat, els beneficiaris hauran d’aportar el balanç d’ingressos i despeses corresponents a l’any 2019 i una declaració responsable motivada de l’afectació econòmica com a conseqüència de les restriccions imposades en el marc de la pandèmia de la COVID-19.

Activitat paralitzada en l’època més forta

El tercer sector ambiental viu un repunt d’activitat durant la primavera i l’estiu, que és quan organitzen la major part de les sortides i treballs de camp. Així, organitzen activitats d’educació ambiental dirigides a la ciutadania (escolars i famílies majoritàriament), i també fan el seguiment d’espècies o la seva protecció en l’època de cria.

A conseqüència de la pandèmia produïda per la COVID-19, i el confinament decretat pel Govern, totes les activitats programades, o les que es podrien arribar a programar, han quedat totalment anul·lades i amb molt poques possibilitats que es puguin ajornar.

Per la gran afectació que estan patint les associacions i fundacions del sector ambiental, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat un pla de xoc amb una sèrie de mesures, entre les quals hi ha aquesta convocatòria, que ajudin i facilitin a les entitats d’aquest sector la continuïtat de les seva activitat tan necessària per a la conservació i millora del medi ambient.

Aquest ajut, que estarà disponible properament, és compatible amb qualsevol altre que pugui correspondre, a excepció d’aquells que derivin o tinguin causa en el tancament definitiu de l‘activitat.


 

Relacionats

Notícia

La dirigirà José M. Gil, director del Centre de Recerca en Economia del Desenvolupament Agroalimentari UPC-IRTA (CREDA) i cap del programa d’Economia Agroalimentària de l’IRTA.

Opinió

No sóc optimista: el més senzill hauria estat habituar-nos a lluitar units per importants i evidents objectius de tots, sigui parar pandèmies o defensar l'ambient comú, però només la ciència ho ha fet. Lamentablement, estem suspenent l'examen de la col·laboració entre diferents d'una manera fins i tot obscena.

Entrevista

És sens dubte una de les veus més rellevant de la crisi actual. Fernando Valladares, Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Complutense de Madrid, ha passat en unes setmanes a ser la veu més referenciada per fer arribar a la ciutadania, encara en shock per la pandèmia de COVID-19, la importància d ‘aturar la crisi ambiental i restablir l’equilibri de la natura per mantenir la nostra salut. Valladares té un discurs clar sobre la causa primordial d’aquesta crisi sanitaria, que no és una altra que la crisi global, i, sense alarmismes, ens indica que el que cal fer per protegir-nos és “deixar que la natura faci la seva feina”.

Butlletí