El govern de Sant Vicenç dels Horts es compromet amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

21/12/2020 - 09:00

Totes les regidores i regidors han rebut una formació sobre aquesta iniciativa de les Nacions Unides, que pretén promoure polítiques públiques que vetllin per la pau, la sostenibilitat i la preservació del medi ambient

Els Estats membres de Nacions Unides van acordar de forma unànime l’Agenda Global per al Desenvolupament 2030. Aquesta es basa en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que la humanitat hauria d’assolir abans de l’any 2030, per tal que al món hi prevalguin la pau, la dignitat, la justícia i la preservació del medi ambient. Tots els països i, dins d’aquests, tots els nivells de govern i sectors de la societat, en són coresponsables.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts està plenament compromès amb el compliment d’aquests ODS, i per aquest motiu tots els regidors i regidores van participar en una formació amb un assessor de l’Agenda 2030 de la Diputació de Barcelona. L’objectiu és que aquests ODS quedin plasmats en el futur Pla d’Acció Municipal i en el conjunt de les polítiques públiques que es promoguin al municipi.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha afirmat: “Des dels ajuntaments tenim una obligació molt clara: hem d’impulsar el canvi. En molts aspectes, però el principal és conscienciar al veïnat que hi ha alternatives, altres maneres de gestionar i actuar que són més justes, rigoroses, socials i respectuoses amb el nostre entorn”. El batlle vicentí ha afegit: “El consistori es compromet a integrar tots aquests objectius en l’acció de govern, i seguir treballant per promoure el coneixement dels ODS al conjunt de la població”.

L’Agenda 2030 és una agenda integral i marcada pel desenvolupament sostenible (de l’econòmica, la societat i el medi ambient). Es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles. Cada ODS inclou diferents metes (en total 169) que contribueixen al compliment de l’objectiu. Els podeu consultar aquí


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Amb l'objectiu d'apropar la deixalleria municipal a cada barri, per fomentar la recollida de residus especials.

Article

Les iniciatives guanyadores, que han estat escollides entre 72 propostes presentades, han rebut un guardó que reconeix l’impacte mesurable en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), ja siguin iniciatives empresarials, socials i de mitjans de comunicació o projectes educatius.

Article


En el marc de la Setmana de la Mobilitat, Martorell ha celebrat una setmana d'actes i inici de nous projectes per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat: bus elèctric, la fotolinera, el bicitancat o els camins escolar son algunes de les accions presentades.

Butlletí