El govern de Sant Vicenç dels Horts es compromet amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

21/12/2020 - 09:00

Totes les regidores i regidors han rebut una formació sobre aquesta iniciativa de les Nacions Unides, que pretén promoure polítiques públiques que vetllin per la pau, la sostenibilitat i la preservació del medi ambient

Els Estats membres de Nacions Unides van acordar de forma unànime l’Agenda Global per al Desenvolupament 2030. Aquesta es basa en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que la humanitat hauria d’assolir abans de l’any 2030, per tal que al món hi prevalguin la pau, la dignitat, la justícia i la preservació del medi ambient. Tots els països i, dins d’aquests, tots els nivells de govern i sectors de la societat, en són coresponsables.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts està plenament compromès amb el compliment d’aquests ODS, i per aquest motiu tots els regidors i regidores van participar en una formació amb un assessor de l’Agenda 2030 de la Diputació de Barcelona. L’objectiu és que aquests ODS quedin plasmats en el futur Pla d’Acció Municipal i en el conjunt de les polítiques públiques que es promoguin al municipi.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha afirmat: “Des dels ajuntaments tenim una obligació molt clara: hem d’impulsar el canvi. En molts aspectes, però el principal és conscienciar al veïnat que hi ha alternatives, altres maneres de gestionar i actuar que són més justes, rigoroses, socials i respectuoses amb el nostre entorn”. El batlle vicentí ha afegit: “El consistori es compromet a integrar tots aquests objectius en l’acció de govern, i seguir treballant per promoure el coneixement dels ODS al conjunt de la població”.

L’Agenda 2030 és una agenda integral i marcada pel desenvolupament sostenible (de l’econòmica, la societat i el medi ambient). Es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles. Cada ODS inclou diferents metes (en total 169) que contribueixen al compliment de l’objectiu. Els podeu consultar aquí


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Article

Una proposta organitzada pel Ribera, amb la col·laboració de la Fundació Rubricatus i del grup "A tota màquina".

Butlletí