El Govern central amplia un any les ajudes per a la compra de vehicles elèctrics

Font: EFE
18/11/2011 - 00:00

El Consell de Ministres ha aprovat un Reial Decret pel qual es prorroguen un any, fins al novembre del 2012, les ajudes directes per a la compra de vehicles elèctrics amb l'objectiu d'evitar un estancament de la demanda, ha informat el Ministeri d'Indústria. L'executiu, que persegueix donar així un "senyal clar als fabricants de l'aposta d'Espanya pel vehicle elèctric", justifica la pròrroga en què la major part dels fabricants han endarrerit fins al 2012 el llançament al mercat dels seus models.

Si s'analitza l'oferta de les principals marques, es conclou que el 54% dels models previstos per 2011/2012 han patit retards, cosa que ha afectat la demanda, afegeix Indústria, que espera que durant el pròxim any es consolidi l'oferta amb la incorporació de vehicles fabricats en plantes espanyoles. Després de la pròrroga, els ajuts, que inicialment expiraven el 30 de novembre, es podran sol·licitar fins al 15 de desembre d'enguany (es reserven 15 dies per resoldre i pagar les sol·licituds del 2011) i entre l'1 de gener i el 30 de novembre del 2012.

Les subvencions, per a les quals l'any vinent s'ha reservat una partida pressupostària de 49 milions i que van des dels 2.000 fins als 30.000 euros depenent del tipus de vehicle, mantenen les mateixes característiques que les aprovades el maig mitjançant el Reial Decret 648/2011. La quantia de la subvenció individual és del 25% del preu de venda abans d'impostos del vehicle (turismes, furgonetes, furgons, autobusos, motocicletes o quadricicles), incloent les seves bateries propulsores. Si no les inclou, l'ajuda és del 35%.

Relacionats

Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Article

Demanen al Govern que els fons europeus per a pal·liar la crisi de la Covid financin un nou nucli d'activitats dedicat a la innovació i la transformació sostenible del sector de l'edificació.

Butlletí