El Govern atorga el Premi Ramon Margalef d'Ecologia 2010 a l'ecòleg nord-americà Simon A. Levin

El jurat ha decidit per unanimitat premiar el doctor Levin, un dels líders mundials en ecologia teòrica i especialista en biologia matemàtica

Redacció

21/07/2010 - 00:00

La Generalitat de Catalunya ha acordat guardonar amb l'edició d'enguany del Premi Ramon Margalef d'Ecologia el nord-americà Simon A. Levin, destacat biòleg matemàtic i especialista en l'ús de models matemàtics i estudis empírics per a la comprensió de patrons macroscòpics d'ecosistemes i de diversitats biològiques.

El jurat del Premi, del qual formen part destacats professors i investigadors científics, ha decidit per unanimitat atorgar aquesta distinció a Simon A. Levin "per les seves contribucions fonamentals a l'ecologia teòrica, particularment en relació amb la importància de l'heterogeneïtat espacio-temporal, i pel seu treball innovador sobre la integració de diferents escales per a la comprensió dels processos ecològics. A més, el doctor Levin ha aplicat aproximacions científiques a la conservació de la biodiversitat i ha format un gran nombre de doctorands que han esdevingut investigadors de prestigi".

El Premi Ramon Margalef va ser creat per la Generalitat de Catalunya l'any 2004 per honorar la memòria del professor Ramon Margalef (Barcelona, 1919-2004), que va dur a terme una tasca científica i intel·lectual de primera magnitud en el camp de l'ecologia moderna, fins al punt de ser-ne considerat un dels màxims exponents mundials .

Aquest guardó està dotat amb 100.000 euros i la reproducció d'una Picarola margalefii, en memòria del doctor Margalef, i té com a objectiu el reconeixement d'aquelles persones d'arreu del món que s'hagin distingit en el camp d'ecologia. En edicions anteriors, han estat premiats els científics Paul Dayton; John Lawton; Harold Mooney; Daniel Pauly i Paul R. Ehrlich.

Enguany han concorregut 22 candidatures d'arreu del món a aquest Premi. El guardó serà lliurat pel president de la Generalitat, José Montilla, el pròxim 7 d'octubre, en el decurs d'un acte institucional al Palau de la Generalitat.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon Font: Gencat23.74 KB

Relacionats

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Butlletí