El Ficma s'acomiada amb 12.000 visites i 90 pel·licules projectades

El premi Ciutat del Prat del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient ha estat per al documental 'Tesoros descartados', d'Ethan Steinmann
Redacció
09/06/2009 - 00:00

Unes 12.000 persones han vist alguna de les 90 pel·lícules que el Ficma ha projectat enguany al teatre Modernt del Prat de Llobregat (veure notícia a Sostenible.cat).

El premi Ciutat del Prat del Ficma ha estat per al documental Tesoros descartados, d'Ethan Steinmann, una producció d'EUA i Argentina que mostra amb duresa la vida d'una jove i els seus fills que exploren entre la brossa per trobar el seu sustent.

Pel que fa als premis Sol d'Or d'aquest any, han recaigut sobre l'actriu Daphne Zuniga i sobre el film Fighting Golliath (EUA), de Matt Hammes, de la factoria del Sundance Redford Center Preserve.

També s'han premiat els documentals Addicted to plastic (Canadà) i El somni (Catalunya).

En la categoria de curtmetratges ha estat premiat Asamara, de Jon Garaño i Raúl López. I en animació, el premi ha estat per a The werepig, de Sam Orti.

Finalment, el premi Generalitat de Catalunya ha estat per al documental Utopia, de Lucho Iglesias y Alex Ruiz.

Relacionats

Article

La flota municipal de cotxes elèctrics compartits suma 4 nous vehicles, un d'ells, una furgoneta. El servei de transport públic compartit ha suposat l'estalvi de 9 tones d’emissions de CO2 en els gairebé 4.000 desplaçaments que s’han realitzat durant els primers 10 mesos de funcionament.​

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Notícia

La comunitat podrà abastir d’energia 100% renovable i local a 900 llars, comerços i empreses mitjançant una potència fotovoltaica de fins a 1,2MW durant els pròxims anys

Butlletí