El Ficma s'acomiada amb 12.000 visites i 90 pel·licules projectades

El premi Ciutat del Prat del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient ha estat per al documental 'Tesoros descartados', d'Ethan Steinmann
Redacció
09/06/2009 - 00:00

Unes 12.000 persones han vist alguna de les 90 pel·lícules que el Ficma ha projectat enguany al teatre Modernt del Prat de Llobregat (veure notícia a Sostenible.cat).

El premi Ciutat del Prat del Ficma ha estat per al documental Tesoros descartados, d'Ethan Steinmann, una producció d'EUA i Argentina que mostra amb duresa la vida d'una jove i els seus fills que exploren entre la brossa per trobar el seu sustent.

Pel que fa als premis Sol d'Or d'aquest any, han recaigut sobre l'actriu Daphne Zuniga i sobre el film Fighting Golliath (EUA), de Matt Hammes, de la factoria del Sundance Redford Center Preserve.

També s'han premiat els documentals Addicted to plastic (Canadà) i El somni (Catalunya).

En la categoria de curtmetratges ha estat premiat Asamara, de Jon Garaño i Raúl López. I en animació, el premi ha estat per a The werepig, de Sam Orti.

Finalment, el premi Generalitat de Catalunya ha estat per al documental Utopia, de Lucho Iglesias y Alex Ruiz.

Relacionats

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Notícia

L'Ajuntament de Sant Joan Despí obre un procés participatiu per a l'elaboració del Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica. D'aquesta forma, la ciutadania pot aportar idees per tal de millorar la qualitat de vida a la ciutat, mitjançant la mitigació dels efectes del canvi climàtic i el foment d'una transició ecològica. 

Butlletí