El Delta de l'Ebre recuperarà dues llacunes d'alt valor natural

25/08/2011 - 00:00

Les llacunes de l'Alfacada i la Tancada, dos espais naturals de gran valor ecològic del Delta de l'Ebre, es restauraran després de l'estiu, una vegada acabi la temporada de nidificació dels ocells d'aquest entorn natural. Segons informa la Generalitat, l'actuació ambiental està finançada pel programa europeu Life. Abans de començar la feina de recuperació, s'ultimen els treballs previs de connexió hidrològica que permetran millorar els hàbitats naturals i també es realitzen mostrejos de la població de peixos, censos d'aus i controls de la qualitat de l'aigua. Els treballs previs han inclòs l'adequació d'un espai d'aclimatació per a una vintena de tortugues d'estany que es reintroduiran a la llacuna de l'Alfacada.

El projecte contempla condicionar la xarxa hidrològica, potenciar les zones de nidificació de gavines, convertir arrossars en llacunes costaneres i boscos de ribera i construir un observatori ornitològic obert al públic. El coordinador del projecte, Albert Bertolero, detalla que ja s'ha construït un pont d'accés que permet circular per la finca "sense creuar-la pel mig, que això molestava molt als animals".

El projecte també inclou actuacions a la Tancada, de manera que a la tardor es desmuntaran les instal·lacions d'una antiga piscifactoria per regenerar els aiguamolls i llacunes. També es crearan illes per recuperar la nidificació de gavines a les antigues salines de Sant Antoni, on es construirà un observatori i s'eliminaran alguns accessos terrestres. El projecte inclou soterrar la línia elèctrica aèria i eliminar les que ja estan en desús, amb la finalitat de "naturalitzar aquests dos espais i beneficiar així els hàbitats", segons Bertolero.

 

Relacionats

Butlletí