“El cuc en acció” i “Consells per a les famílies” guanyen el concurs d'Espigoladors contra el malbaratament alimentari

Font: Mon Planeta

06/02/2019 - 18:11

Actualment a Catalunya es llencen 35 kg d'aliments per persona i any, la majoria a les llars. En el conjunt d’Europa, les xifres de malbaratament alimentari són de 88 milions de tones/any, un 20% de la producció. Espigoladors ha convertit l’expressió “El menjar no es llença” en el leitmotiv de l’entitat i el lema del concurs que, des del 2015, promou entre els adolescents -11 a 17 anys- i, des del 2017, entre nens i nenes de 6-11 anys. Es tracta d’un premi que vol generar consciència sobre el malbaratament alimentari i la necessitat de reduir-lo, a partir d’idees creatives i innovadores sobre què es pot fer per evitar llençar els aliments. La participació en aquesta 4a edició ha estat de 901 persones, un 78% més que l’any passat, i un total de 235 propostes, 145 contes il·lustrats i 90 vídeos amb idees, 10 més que a la passada edició.

En categoria infantil el 1r premi, que consisteix en la participació de les persones guanyadores en la gravació del videoclip de la cançó “El menjar no es llença” i en un lot de libres, ha anat a parar a l’escola Antoni Busquets i Punset de Calders, on un grup d’alumnes han presentat el conte il·lustrat “El cuc en acció” que narra la historia d’un cuc que viu en una poma i, quan s’adona que la seva casa-poma és diferent de les altres i per això no l’agafen, s’organitza amb d’altres pomes diferents perquè la gent aprofiti igualment el producte en forma de suc o de melmelada.

El 2n premi ha estat per a un grup d’alumnes de l’escola Daina Isard d’Olesa de Montserrat que han presentat el conte “En Blanch, un geni de la cuina”, i el 3r premi per als alumnes de l’escola Vidal i Amat amb el conte “Les verdures màgiques”. En la categoria infantil, el conte “Els 4 superherois imperfectes” de l’Escola Can Besora de Mollet del Vallès ha rebut una menció especial per les seves il·lustracions.

En categoria juvenil, el 1r premi, la participació de les persones guanyadores en una espigolada, una visita a l'obrador d'Espigoladors i en una tauleta per a cada membre del grup, ha anat a parar a l’escola Ca n’Oriol de Rubí, que ha presentat un vídeo amb consells per a les famílies per evitar que els aliments es facin malbé: fer una llista abans d’anar a comprar, anar a comprar sense gana, aprofitar els productes madurs per fer pastissos i cremes...

El 2n premi ha estat per als alumnes de l’Institut Vall de Mediona de Sant Quintí de Mediona, pel vídeo “Estovalles il·lustrades”, i el 3r premi, amb el conte “Comunitat de Canoani”, ha estat per a alumnes de l’escola Santo Angel de Gavà.

Espigoladors és una organització sense afany de lucre que lluita contra el malbaratament alimentari i empodera persones en risc d’exclusió social, recuperant la fruita i verdura que es descarta per vendre i canalitzant-ne un 95% a entitats socials. La resta dels aliments recuperatses transforma en conserves naturals i artesanes comercialitzades sota la marca “Es imperfect” en un procés que integra a les entitats receptores dels aliments i a persones en situació vulnerable, fomentant la dignitat de les persones i la generació d’oportunitats. A més, Espigoladors treballa a les escoles i instituts fent tallers. Al llarg de l’any 2018, l’entitat ha fet un total de 124 tallers a 64 escoles i instituts de Catalunya.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

Del 25 al 27 de gener del 2024 es va celebrar el Congrés Nacional d'Educació Ambiental. A la web del Congrés teniu disponibles les gravacions de la sessió virtual, la inauguració i les taules rodones.

Notícia

Vuit centres educatius de L’Hospitalet han participat enguany en la Marató   La campanya s’ha dut a terme durant tot el mes de febrer, amb l’objectiu de fomentar bones pràctiques en l’ús i el consum eficient de l’energia i l’aigua en un context d’emergència climàtica

Butlletí