El cotxe guanya la cursa de transports urbans de Barcelona per primer cop

20/09/2020 - 22:25

Contra tot pronòstic, el cotxe privat ha estat el vehicle guanyador durant la 17a edició de la Cursa de Transports Urbans de Barcelona. Les altres edicions ja ens havien acostumat a veure damunt del podi els vehicles de dues rodes, ja siguin les bicicletes, els patinets o les motos. En la carrera d’aquest any els corredors s’han hagut de desplaçar des de la Zona Universitària, a l’altura de la facultat d’Arquitectura, fins als Jardins de Can Miralletes.

Per què el cotxe?

La cursa d’enguany ha caigut en dissabte i, per tant, el trànsit a la ciutat era molt inferior al d’un dia laboral. Aquest fet ha propiciat que el cotxe hagi fet la millor marca, tot i que ha tardat 10 minuts per trobar aparcament. Els usuaris que s’han mogut en metro han arribat només un minut més tard, una bona marca tenint en compte que durant el cap de setmana cal esperar-se més temps entre comboi i comboi.

Una cursa virtual

Aquest any, per combatre l’expansió del coronavirus, s’ha decidit adequar també una cursa virtual. Els usuaris que hi han participat han hagut de cronometrar el temps que tarden en fer un desplaçament quotidià, com de casa a la feina, i omplir un formulari on s’havia d’especificar el tipus de transport que s’havia utilitzat.


 

Relacionats

Notícia

Des del 2017 la circulació dels vehicles contaminants a la ciutat s’ha reduït en 550.000 desplaçaments en total. En tres anys el percentatge de vehicles sense etiqueta ambiental i no aptes per circular per la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona ha passat d’un 20% a un 3%, al voltant de 285.000 desplaçaments menys.​ Les càmeres de la zona de baixes emissions han detectat 10.761 vehicles infractors en les primeres setmanes de funcionament del règim sancionador.

Notícia

Aquest 7 d'octubre s’ha celebrat la primera trobada amb els centres educatius per presentar aquesta iniciativa que té per objectiu fomentar una mobilitat autònoma, segura, sostenible i saludable al voltant dels centres. El pla s’ha desplegat a la ciutat com a prova pilot a tot Catalunya.

Notícia

Diversos projectes permeten que ciutadans voluntaris recullin dades sobre el seu estat de salut i sobre nivells de contaminants

Butlletí