El Consell dels Infants treballa el medi ambient i la sostenibilitat a Calella

Font: Ajuntament de Calella

20/02/2020 - 10:30

Un dels encàrrecs d’enguany del Consell és dissenyar i organitzar un projecte sobre la millora del medi ambient i de la sostenibilitat a la nostra ciutat.

Aquesta setmana s’ha reunit el Consell dels Infants de Calella per continuar tractant l’encàrrec que els va fer el consistori local: dissenyar i organitzar un projecte sobre la millora del medi ambient i de la sostenibilitat a la nostra ciutat.

Els 33 consellers i conselleres van començar la sessió debatent al voltant dels conceptes de sostenibilitat, reciclatge i contaminació. Van continuar decidint què els agradaria impulsar des del Consell o quins missatges voldrien fer arribar a la ciutadania. Finalment, el Consell va rebre la visita de la Sra. Pilar Riera, responsable de l’Àrea de Sostenibilitat, i la Sra. Roser Jiménez, agent cívic municipal, amb qui van poder intercanviar un diàleg al voltant de la temàtica tractada i van poder preguntar tot els dubtes en relació a les actuacions en matèria de medi ambient de l’Ajuntament de Calella.

El Consell dels Infants.

L’objectiu del Consell dels Infants és conèixer l’opinió dels nens i nenes de la ciutat i implicar-los en la presa de decisions. En paraules de Montserrat Mateu, tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea d’Educació:L'experiència de formar part d'un projecte de participació infantil, és en sí mateix un exercici de ciutadania de ple dret en la construcció d'un entorn millor i els ajuda a fomentar la cultura participativa i democràtica”.

El Consell dels Infants és una de les activitats proposades pel projecte Educació 360. L’Ajuntament de Calella, des de fa temps, està treballant en aquesta línia per promoure la connexió dels alumnes de les nostres escoles  amb el conjunt de la comunitat. 


 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Tarragona, des de la Conselleria de Parcs i Jardins, va engegar el passat mes de novembre de 2021 un important projecte de naturalització de les principals rotondes, amb l’objectiu de dignificar i fer més verds els accessos a la ciutat, així com en punts cèntrics i estratègics de la via urbana. 

Entrevista

A la perifèria de Mollet del Vallès s’hi troben el parc dels Pinetons i l’espai rural dels Gallecs, dues àrees periurbanes connectades per un camí rural que conformen una matriu paisatgística diversa. Amb l’objectiu de recuperar els valors agraris que tradicionalment han cobert el paisatge, aquest espai ha esdevingut el pulmó verd de Mollet, l’hàbitat d’una gran biodiversitat, 203 espècies d'animals i vegetals, i un punt de referència per a l’educació ambiental de la ciutat. Parlem amb Raul Broto, regidor de Justícia ambiental, transició energètica i ecologisme de Mollet, que actualment està a càrrec del projecte.

Notícia

Les entitats i els ciutadans que vulguin gestionar un hort urbà, un jardí o un espai de biodiversitat ja poden presentar els projectes per al concurs públic d’adjudicació de set terrenys municipals situats en diferents districtes de la ciutat. Aquesta iniciativa forma part del programa “Mans al verd” per corresponsabilitzar la ciutadania en la promoció i la cura dels espais verds i la biodiversitat.

Butlletí