El Consell dels Infants ja treballa sobre l’emergència climàtica i per fer de Mollet una ciutat sense plàstic

Font: Ajuntament de Mollet

27/02/2020 - 12:15

L’alumnat de 5è i 6è de primària de les escoles públiques i concertades, i l’Escola d’Educació Especial Can Vila de Mollet, 675 nens i nenes, fa dies que treballen sobre les mesures que caldria prendre per reduir el consum de plàstic. El passat 9 de desembre, l’alcalde Josep Monràs va proposar als representants del CIM debatre sobre l’emergència climàtica.

Un dels treballs de camp que han dut a terme ha estat realitzar una enquesta a les persones grans de Mollet per tal de detectar i comparar els canvis climàtics i la generació de residus que personalment puguin haver experimentat al llarg del temps.

Així mateix, aquesta setmana del 17 al 21 de febrer, s’està fent a diferents escoles un taller anomenat El joc de la compra sobre els hàbits de consum sostenibles. El taller l’imparteixen professionals vinculats al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallés Oriental.

D’altra banda, la setmana del 2 al 6 de març, es durà a terme al Mercat Municipal l’activitat On vas sense cabàs? L’Emergència Climàtica - Reducció de plàstic.

A través d’aquesta activitat podran realitzar diferents compres per tal de comparar com es pot comprar generant més o menys residus. També els ensenyaran la zona logística i de residus del Mercat .

La proposta de treball s’emmarca en el fet que Mollet, aquest 2020, hagi declarat l’emergència climàtica  i hagi anunciat un complet i ambiciós paquet de mesures per fer-hi front, com ara la iniciativa Mollet, ciutat 30.

Les conclusions i les recomanacions d’aquest encàrrec les exposaran al Ple del Consell dels Infants que es farà el proper 22 de març.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Des de l'1 de gener del 2020

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha formalitzat el seu compromís en la lluita contra la crisi climàtica signant el Manifest per a la Declaració de l’Emergència Climàtica a Mollet a partir de l’1 de gener de 2020. L’equip de govern defensa que aquest document, que ha rebut contribucions i el suport de tots els grups municipals i parteix d’un compromís públic i compartit, és prou ampli perquè totes les sensibilitats polítiques es trobin representades en el que sens dubte és un repte de transcendència global.

Notícia

L’Ajuntament de Mollet del Vallès presenta les 5 primeres mesures a aplicar aquest 2020 en la construcció d'una ciutat més verda, sostenible i compromesa amb les actuacions contra la crisi climàtica i amb l’agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de Nacions Unides.

Notícia
Mollet presentarà les seves polítiques en matèria de sostenibilitat i creixement verd a París

L’objectiu de la trobada ha estat compartir experiències entorn al medi ambient entre els diversos municipis i regions seleccionats  i aprofundir en les oportunitats que representen els projectes europeus o institucions com el Banc Europeu d’Inversions, pel que fa al finançament i suport tècnic en les diverses iniciatives per a accelerar l’acció climàtica a nivell local.

Butlletí