El Consell Comarcal del Vallès Occidental demana a les subministradores recursos contra la pobresa energètica

Font: Ajuntament de Ripollet
09/03/2016 - 16:15

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha demanat a les empreses subministradores d'aigua i energia que operen a la comarca que destinin un 2% del percentatge de la seva facturació a la creació d'un fons solidari.

D'aquesta manera, els municipis podran abordar situacions de pobresa energètica. Aquesta petició es va formalitzar dijous passat, 3 de març, en el marc de la constitució d'una taula comarcal de treball. La taula estarà integrada per representants comarcals, municipals i de les principals companyies de llum, gas i aigua.

Aquest òrgan s'ha creat amb la funció principal de tirar endavant mesures urgents per fer front a la pobresa energètica. La nova taula també desenvoluparà programes de lluita i mitigació de la pobresa energètica. De la reunió, el Consell Comarcal va extreure que les companyies subministradores d'aigua han fet els deures i s'han intentat adaptar al compliment de la Llei 24/2015 contra la pobresa energètica, però la resta de subministradores no ho han fet. Per aquest motiu, el Consell Comarcal recordarà per carta a totes les companyies que operen a la comarca que han de crear i posar aquest fons solidari a disposició dels ajuntaments a partir del càlcul del 2% de la seva facturació a cada municipi.


Segons Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, "ara per ara són els ajuntaments els qui hi estan abocant molts diners per pal·liar els casos de pobresa energètica; en el cas del Vallès Occidental hi dediquen més d'un milió d'euros". "Ja en tenim prou de bones paraules; per això, demanem a totes les companyies que s'impliquin i compleixin la normativa, no valen excuses", afirma el president del Consell Comarcal.


Relacionats

Notícia

Des de la posada en marxa del sistema "Ripollet Aporta", les fraccions d’envasos i orgànica han augmentat significativament i la resta ha disminuït, complint amb els objectius fixats.

Notícia

Des de l'inici de la implementació del nou sistema, diversos veïns han expressat la seva oposició amb manifestacions al carrer.

Article

El seu horari d'estiu és de dilluns a diumenge, de 9 a 13 h i de 18 a 21 h, fins al 31 d'octubre. Com a novetat, el servei R-Bici estarà obert tot l'any, i els mesos de tardor i hivern obrirà de 9 a 16 h.

Butlletí