El Consell Comarcal del Vallès Occidental demana a les subministradores recursos contra la pobresa energètica

Font: Ajuntament de Ripollet
09/03/2016 - 16:15

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha demanat a les empreses subministradores d'aigua i energia que operen a la comarca que destinin un 2% del percentatge de la seva facturació a la creació d'un fons solidari.

D'aquesta manera, els municipis podran abordar situacions de pobresa energètica. Aquesta petició es va formalitzar dijous passat, 3 de març, en el marc de la constitució d'una taula comarcal de treball. La taula estarà integrada per representants comarcals, municipals i de les principals companyies de llum, gas i aigua.

Aquest òrgan s'ha creat amb la funció principal de tirar endavant mesures urgents per fer front a la pobresa energètica. La nova taula també desenvoluparà programes de lluita i mitigació de la pobresa energètica. De la reunió, el Consell Comarcal va extreure que les companyies subministradores d'aigua han fet els deures i s'han intentat adaptar al compliment de la Llei 24/2015 contra la pobresa energètica, però la resta de subministradores no ho han fet. Per aquest motiu, el Consell Comarcal recordarà per carta a totes les companyies que operen a la comarca que han de crear i posar aquest fons solidari a disposició dels ajuntaments a partir del càlcul del 2% de la seva facturació a cada municipi.


Segons Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, "ara per ara són els ajuntaments els qui hi estan abocant molts diners per pal·liar els casos de pobresa energètica; en el cas del Vallès Occidental hi dediquen més d'un milió d'euros". "Ja en tenim prou de bones paraules; per això, demanem a totes les companyies que s'impliquin i compleixin la normativa, no valen excuses", afirma el president del Consell Comarcal.


Relacionats

Notícia

Les informacions municipals que habitualment es difonen per mitjà de butlletins o fulletons, ara les podreu trobar també a la plataforma digital Buzón Verde.

Notícia

Els equipaments seleccionats per executar les instal·lacions fotovoltaiques són l'Institut Escola Can Llobet, l'Escola Pablo Picasso, el Centre Cívic Ca n'Amiguet i la Instal·lació Esportiva Municipal Maria Reverter.

Acte
24/11/2021 - 00:00
Vapor Universitari de Terrassa

Butlletí