El Consell Comarcal de la Selva participa en la Setmana de l'Energia

Font: Consell comarcal de La Selva
10/06/2016 - 12:30

Des de l’ens comarcal també es van organitzar diverses activitats amb motiu del Dia del Medi Ambient, que es va celebrar el passat 5 de juny

El Consell Comarcal de la Selva participa activament en Setmana de l’Energia, que se celebra del 13 al 17 de juny amb l’organització de diverses activitats que tenen com a objectiu conscienciar la població sobre aquest àmbit.

Per això, tal com ha explicat el conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat del Consell Comarcal de la Selva, Josep Roquet, des de l’ens comarcal s’estan impulsant diversos projectes en matèria energètica als municipis adherits a l’Agència Comarcal de l’Energia, amb l’objectiu d’avaluar i analitzar els consums energètics municipals per determinar les mesures adients per afavorir l’estalvi i l’eficiència energètica per mitjà del servei de comptabilitat energètica municipal.

Un dels projectes incipients d’aquest 2016, com ha recordat Roquet, és la realització dels informes de seguiment dels plans d’actuació per a l’energia sostenible que estan en marxa en molts municipis de la comarca. Aquest esdevé el pas següent en què s’han compromès els municipis signants del Pacte d’Alcaldes, per revisar i actualitzar el seu pla d’acció i analitzar els resultats de les actuacions realitzades per tal de complir la reducció del 20% d’emissions de CO2 per al 2020 i la utilització d’un 20% d’energies renovables. El Consell Comarcal de la Selva treballa al costat dels municipis per assolir un desenvolupament sostenible i esdevenir el seu gestor energètic local.

Paral•lelament, en el marc del Dia del Medi Ambient i la Setmana de l’Energia, s’han organitzat diverses iniciatives com L’escola estalvia energia, un projecte basat en la filosofia Euronet 50/50 amb l’objectiu d’utilitzar l’energia de manera responsable i conscienciar en l’estalvi energètic els escolars i tot el personal associat al centre educatiu. En aquest projecte hi participen les escoles Sant Iscle i Salvador Espriu de Vidreres. Aquesta iniciativa s’inicia com a prova pilot des del Consell Comarcal de la Selva amb l’ànim de poder arribar a altres municipis que tinguin aquesta acció prevista dins del seu Pla d’actuacions per a l’energia sostenible. Durant les setmanes del 23 de maig al 3 de juny, ambdós centres educatius disposen, alternativament, de l’exposició itinerant Euronet 50/50 de les comarques gironines per tal de difondre el projecte que s’iniciarà el curs vinent.

Altres activitats que s’hi han programat són un curs sobre conducció eficient destinat als treballadors municipals dels municipis que estan adherits a l’Agència Comarcal de l’Energia i, també, una xerrada destinada a la població en general de la comarca per resoldre els dubtes relacionats amb les seves factures elèctriques i rebre consells per tal d’optimitzar els consums energètics que porta per títol: “Entendre la factura de la llum: què paguem, per què i com reduir-la”.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022 se celebrarà del 26 al 30 de setembre amb l’objectiu de conscienciar la societat de la necessitat d’implementar el nou model energètic basat en l’eficiència energètica, la producció d’energia d’origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

Article

L'Agència ha fet 383 assessoraments de temàtiques diverses. Aquest dimarts s’ha reunit el Patronat de la Fundació Lleida 21, que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes del 2022. Les Ecoactivitats i Lleida en Viu han registrat xifres de participants prepandèmia.

Butlletí