El Consell Comarcal de la Selva participa en la Setmana de l'Energia

Font: Consell comarcal de La Selva
10/06/2016 - 12:30

Des de l’ens comarcal també es van organitzar diverses activitats amb motiu del Dia del Medi Ambient, que es va celebrar el passat 5 de juny

El Consell Comarcal de la Selva participa activament en Setmana de l’Energia, que se celebra del 13 al 17 de juny amb l’organització de diverses activitats que tenen com a objectiu conscienciar la població sobre aquest àmbit.

Per això, tal com ha explicat el conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat del Consell Comarcal de la Selva, Josep Roquet, des de l’ens comarcal s’estan impulsant diversos projectes en matèria energètica als municipis adherits a l’Agència Comarcal de l’Energia, amb l’objectiu d’avaluar i analitzar els consums energètics municipals per determinar les mesures adients per afavorir l’estalvi i l’eficiència energètica per mitjà del servei de comptabilitat energètica municipal.

Un dels projectes incipients d’aquest 2016, com ha recordat Roquet, és la realització dels informes de seguiment dels plans d’actuació per a l’energia sostenible que estan en marxa en molts municipis de la comarca. Aquest esdevé el pas següent en què s’han compromès els municipis signants del Pacte d’Alcaldes, per revisar i actualitzar el seu pla d’acció i analitzar els resultats de les actuacions realitzades per tal de complir la reducció del 20% d’emissions de CO2 per al 2020 i la utilització d’un 20% d’energies renovables. El Consell Comarcal de la Selva treballa al costat dels municipis per assolir un desenvolupament sostenible i esdevenir el seu gestor energètic local.

Paral•lelament, en el marc del Dia del Medi Ambient i la Setmana de l’Energia, s’han organitzat diverses iniciatives com L’escola estalvia energia, un projecte basat en la filosofia Euronet 50/50 amb l’objectiu d’utilitzar l’energia de manera responsable i conscienciar en l’estalvi energètic els escolars i tot el personal associat al centre educatiu. En aquest projecte hi participen les escoles Sant Iscle i Salvador Espriu de Vidreres. Aquesta iniciativa s’inicia com a prova pilot des del Consell Comarcal de la Selva amb l’ànim de poder arribar a altres municipis que tinguin aquesta acció prevista dins del seu Pla d’actuacions per a l’energia sostenible. Durant les setmanes del 23 de maig al 3 de juny, ambdós centres educatius disposen, alternativament, de l’exposició itinerant Euronet 50/50 de les comarques gironines per tal de difondre el projecte que s’iniciarà el curs vinent.

Altres activitats que s’hi han programat són un curs sobre conducció eficient destinat als treballadors municipals dels municipis que estan adherits a l’Agència Comarcal de l’Energia i, també, una xerrada destinada a la població en general de la comarca per resoldre els dubtes relacionats amb les seves factures elèctriques i rebre consells per tal d’optimitzar els consums energètics que porta per títol: “Entendre la factura de la llum: què paguem, per què i com reduir-la”.


 

Municipis: 

Relacionats

Acte
Article
L'alcaldessa durant l'acte de cloenda del projecte 50/50

L'alcaldessa durant l'acte de cloenda del projecte 50/50

Gràcies al projecte 50/50 i a la feina de l'alumnat realitzant accions d'estalvi energètic, les escoles han aconseguit una reducció de 170.000 kw d'energia i de 38 tones d'emissions de CO2 . Això es tradueix en un estalvi econòmic d'11.598 euros, tal com ha informat l'Ajuntament.

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Butlletí