El 'Comando Col' realitza la seva primera missió de salvament vegetal

Font: Associació de Naturalistes de Girona
14/07/2015

El Comando és un grup contra el malbaratament alimentari als camps. 

L'Associació de Naturalistes de Girona acaba de crear aquest grup de salvament vegetal en horts i camps, contra el malbaratament alimentari. La primera acció ha estat el diumenge 12 de juliol en un camp de cols a la finca de producció ecològica Ecovilosa, de Sant Martí Vell.

Una gran part del malbaratament alimentari global contra el que pretenem lluitar es produeix al camp. Paco Muñoz, de la UAB, ens dóna una dada impactant: un 30 % de la superfície agrària mundial es cultiva per no res, els aliments no seran recollits, seran descartats o acabaran a la brossa.

Amb aquesta acció l'ANG vol sensibilitzar la població sobre aquesta situació, que sovint ve provocada per condicionants comercials, i que el pagès no pot evitar. Durant dues hores 15 activistes dels NATUS han recollit 97 quilos de cols a la finca EcovilosaAquestes cols provenen d'una comanda errònia a la qual no s'ha pogut donar sortida, perquè no s'ha trobat comprador per la quantitat produïda de més.

L'acció ha pogut comptar amb el suport logístic i organitzatiu d'Espigoladors, amb qui l'ANG espera poder seguir col·laborant. Els aliments s'han entregat al col·lectiu Escudella Solidaria, amb qui s'ha col·laborat durant tota la campanya #‎ElValorDelsAliments.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí