El Cilma convoca la 8a edició del Premi Medi Ambient a iniciatives locals

Com a novetat, en la convocatòria d'enguany hi ha un únic premi de 5.000 euros
Font: CILMA
09/10/2009 - 00:00

El Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA) ha convocat la 8a edició del Premi Medi Ambient amb l'objectiu de reconèixer aquelles actuacions de caràcter innovador i exemplaritzant dutes a terme per qualsevol dels ajuntaments o consells comarcals de les comarques de Girona al llarg de l'any 2009 i que tenen com a objectiu darrer la prevenció del canvi climàtic. Enguany, i com a novetat, s'ha establert una sola categoria amb un premi de 5.000 euros. Les propostes que es presentin a la convocatòria han d'emmarcar-se en qüestions relacionades amb l'aigua, l'energia, la compra verda, la mobilitat i els sistemes naturals i la biodiversitat.

El jurat valorarà que la iniciativa local comporti millores ambientals més enllà del que reglamentàriament ja exigeix la normativa. Els projectes que es presentin s'han d'haver executat al llarg de l'any 2009 i un mínim del 25% del cost ha hagut d'anar a càrrec de l'ens local que la presenti. El termini de presentació de les propostes acaba el 31 de desembre de 2009. El jurat tindrà en compte, per a la seva valoració final, el benefici i l'eficàcia ambiental de la iniciativa, el seu caràcter innovador i exemplaritzant, si és una iniciativa exportable i reproduïble, la capacitat de mobilització de persones i col·lectius, la transversalitat de la proposta i la seva contribució al canvi d'actituds de la població i, finalment, el cost total de l'actuació i la part assumida per l'ens local que fa la sol·licitud.

Vuit anys premiant iniciatives locals
Enguany el premi arriba a la seva vuitena edició amb la novetat que s'ha fet una sola categoria amb una major remuneració econòmica. Mentre fins ara hi havia dos premis de 2.500 euros cadascun, enguany l'organització ha apostat per fer un únic premi d'una quantia superior. De la primera edició a la cinquena aquest reconeixement anava adreçat de manera general a iniciatives locals en medi ambient. Al 2007 el guardó es va concretar a la prevenció del canvi climàtic (energia, compra verda i mobilitat sostenible), mentre que al 2008 s'hi va afegir la gestió sostenible del territori.

Relacionats

Acte
11/11/2021 - 10:00
12/11/2021 - 10:00
Sessió virtual via Zoom
Article

L'AMB habilita una xarxa de refugis climàtics a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La Xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC) agrupa els equipaments municipals i els espais públics que poden proporcionar condicions de confort tèrmic en episodis de temperatures extremes.

Entrevista

La nova llei de Canvi Climàtic espanyola obliga a la conca de l’Ebre a mobilitzar els sediments acumulats als embassaments. Una noticia que dona esperança per salvar l’Ebre, greument amenaçat pel canvi climàtic. Explorem en aquesta entrevista, amb Nuno Caiola, investigador del Eurecat i coautor de l’últim informe del MedECC sobre Mediterrània i Canvi Climàtic, la vulnerabilitat específica del Delta i les mesures necessàries per protegir-lo.  

Butlletí