El cementiri de Roques Blanques del Papiol tindrà el primer cotxe fúnebre elèctric

El vehicle s'utilitzarà per a enterraments i trasllats dins del recinte
Redacció
03/04/2009

El Cementiri Parc de Roques Blanques del Papiol (Baix Llobregat) disposarà des d'abril del primer cotxe fúnebre elèctric de Catalunya que s'utilitzarà per a enterraments i trasllats dins del recinte, un vehicle silenciós sense emissions contaminants i mínim despesa de manteniment i consum energètic.

El vehicle, denominat ION, està fabricat per l'empresa catalana Berguedana Solutions, arriba a una velocitat màxima de 40 quilòmetres per hora, amb una autonomia de 45 i les seves dimensions més petites i el seu disseny compacte permeten una millor maneig dins dels cementiris, segons informa Serveis Funeraris Integrals, grup que gestiona aquest cementiri.

A més del ION, el cementiri de Roques Blanques compta també amb un cotxe elèctric per a les visites internes del cementiri i, reafirmant la seva aposta per les energies renovables, es preveu realitzar un estudi aquest any per iniciar la instal·lació de plaques solars, que col·locarà als sostres de les construccions de nínxols.

AdjuntMida
Image icon Aspecte del cotxe ION17.2 KB

Relacionats

Notícia

L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i els altres municipis metropolitans implicats (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) han determinat ajornar temporalment l'entrada en vigor del règim sancionador de la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona. L'aplicació de les multes estava prevista per l'1 d'abril del 2020. La nova data està encara per determinar.

Notícia
Parc del Calamot, un dels parcs que ampliarà la seva superfície

Parc del Calamot, un dels parcs que ampliarà la seva superfície

El 2020 s'ampliarà la superfície de parcs metropolitans existents i se n'incorporaran de nous. La xarxa de parcs metropolitans creix aquest 2020 i s'estén per la metròpolis de Barcelona, tant per l'ampliació de la superfície de parcs que ja pertanyen a la xarxa com per la incorporació de nous parcs.

Article

El 55% de la població barcelonina opina que els conductors de vehicles no són respectuosos amb les bicicletes, mentres que el 67% opina que les persones ciclistes no són prou respectuoses amb els i les vianants.

Butlletí