El CEIP Sant Martí de Barcelona s'endú el premi Endesa a l'edifici no residencial més sostenible

Font: Ajuntament de Barcelona
31/10/2013 - 00:00

L'edifici, que disposa de la certificació energètica de classe A, assegura un bon comportament tèrmic amb cobertes i façanes ventilades i maximitza el gruix de l'aïllament.

El projecte del Centre d'Educació Infantil i Primària Sant Martí el va impulsar l'Ajuntament de Barcelona a través d'Habitat Urbà, amb una inversió de 13,7 milions d'euros. Es va apostar per un projecte d'escola "àmplia, extensa, sensible i permeable a l'entorn, però eminentment urbana", ha expressat el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers.

El regidor també ha afirmat que per a aquest govern "és clau avançar en l'autosuficiència energètica, i incorporar-ne l'optimització en tots els àmbits, des d'un projecte d'escola fins a la gestió de l'enllumenat públic o l'aprofitament d'energies alternatives en els serveis municipals".

Pensat i construït per ser eficient energèticament
L'equipament va permetre aquest curs 2012-2013 el trasllat de l'escola Sant Martí que funcionava en mòduls. A la ubicació actual, a la rambla del Poblenou, el nou edifici acull l'escola, l'escola d'adults i un aparcament soterrat de dues plantes.

El projecte el va executar l'equip UTE YOSUMO i es va enllestir a principis del 2013. L'edifici té dues plantes subterrànies dedicades a l'aparcament públic. Els espais superiors usen la planta baixa i les cobertes com a patis de joc, de manera que es potencia la il·luminació, la ventilació i les vistes dels espais interiors de l'escola. S'ha construït amb un sistema de façana i coberta ventilada, murs de formigó texturats i també s'ha tingut en compte la protecció solar.

Els premis Endesa a la promoció immobiliària més sostenible se celebren en el marc del Saló Barcelona Meeting Point i volen ser un reconeixement a les empreses que fomenten la construcció sostenible i l'eficàcia energètica en els seus projectes.

Rehabilitació d'edificis si es millora l'eficiència energètica
Amb l'objectiu de potenciar l'autosuficiència energètica, l'Ajuntament de Barcelona té oberta una convocatòria d'ajuts a la rehabilitació d'edificis fins a finals d'any. Està dotada de vuit milions d'euros. Per primer cop, la quantia de les subvencions es determinarà en funció de l'estalvi energètic que s'assoleixi amb la rehabilitació. Aquests ajuts se sol·liciten i tramiten a les oficines de l'Habitatge de Barcelona.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí