El CADS endega un fòrum virtual per debatre els reptes per a la sostenibilitat

El resultat del debat serà una aportació a l'Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya
Redacció
20/06/2009 - 00:00

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) commemora enguany els deu anys dels seu naixement, i ho va celebrar el passat 17 de juny amb una festa que també va servir per mostrar la seva trajectòria com a òrgan d'assessorament del Govern en matèria de medi ambient i desenvolupament sostenible i, alhora, congregar els membres i exmembres del Consell, personalitats, entitats i ciutadans que han contribuït a la creació i desenvolupament d'aquesta institució.

El director del CADS, Ramon Arribas,  va aprofitar l'ocasió per presentar algunes de les novetats al voltant d'aquesta efemèride: d'una banda, s'ha editat el llibre Les veus del CADS, on la periodista Maria Josep Picó recull les opinions dels gairebé quaranta consellers que ha tingut aquesta institució al voltant de temes com el canvi climàtic, l'aigua, els riscos naturals, el model de territori, el repte energètic o la participació ciutadana, entre d'altres. Josep Enric Llebot, Josep Peñuelas, Marta Estrada, Ramon Garriga, Martí Boada, Purificació Canals, Joan Majó o Federico Mayor Zaragoza són només alguns dels noms que s'hi poden trobar.

Fòrum virtual
D'altra banda, el director del CADS va presentar el fòrum virtual Reptes per a la Sostenibilitat de Catalunya, un nou espai virtual obert a la participació ciutadana amb els següents objectius:

-Difondre i compartir entre els diferents sectors de la societat catalana els estudis, les publicacions i el coneixement expert més rellevant, que el CADS ha desenvolupat durant els seus 10 anys d'història.
-Debatre i reflexionar quines propostes caldria que fossin abordades pel CADS a futur, i quins reptes i oportunitats es presenten per avançar cap a la sostenibilitat de Catalunya.
-Fomentar la cultura de la sostenibilitat tant per mitjà de les jornades com per la publicació dels seus continguts i les reflexions derivades, adreçada a altres unitats de l'Administració, entitats de la societat civil i població en general.
-Esdevenir una aportació a la redacció de l'Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya.

El fòrum recollirà opinions fins el 30 de setembre, i les conclusions del debat es posaran en comú durant la Setmana del CADS, que se celebrarà del 14 al 16 d'octubre al Consorci del Far de Barcelona.

Finalment, a partir de l'1 de juliol es posarà en marxa el weblog elsteusobjectius.cat, que convoca un "premi audiovisual de la sostenibilitat quotidiana", per fomentar la reflexió entre els ciutadans sobre les qüestions ambientals i donar-los l'oportunitat d'expressar els seus punts de vista, opinions i/o inquietuds sobre aquest tema. El premi té la voluntat de reconèixer materials gràfics que il·lustrin, de manera clara, entenedora i original, les petites accions que duu a terme el ciutadà en el seu dia a dia per avançar cap a una societat sostenible. Per exemple, a la feina, a l'hora de desplaçar-se, a casa, de vacances...

El premi constarà de dues categories:

-Vídeo: documents de 60 segons de durada, que poden ser gravats i editats amb qualsevol aparell que permeti la realització i edició de vídeo (mòbil, càmera fotogràfica, càmera de vídeo, webcam, ordinador, etc.).
-Fotografies: es presentarà una única fotografia en format digital, independentment de si han estat capturades amb càmera digital o analògica. 

Relacionats

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí