El BiciHub demana que l’administració l’acompanyi en les primeres passes

Font: Betevé

21/06/2019 - 10:30

El BiciHub està d’estrena. La plataforma que agrupa diverses entitats del sector de la bicicleta ha començat a pedalar amb un espai a l’antiga nau de Can Picó, al Poblenou. Ho ha fet amb una festa que també ha esdevingut reivindicativa. L’objectiu consisteix a convertir-se en un centre de referència de la bici a la ciutat, però els impulsors lamenten que els manquen ajudes per part de l’administració.

La presidenta de la plataforma, Raquel León, ha lamentat que una sèrie de “qüestions administratives” han impedit signar un conveni de col·laboració, tot i que esperen poder-lo fer més endavant. León ha advertit que necessiten els diners per poder fer efectiva la posada en marxa. Amb tot, ha assegurat que des de BiciHub confien a poder recuperar el suport de les administracions en un període curt de temps.

Una festa per celebrar la inauguració

El carrer de Pere IV s’ha convertit en un espai dedicat totalment a la bicicleta aquest dissabte. BiciHub ha ocupat l’espai del davant del seu nou local amb paradetes informatives, un circuit per a bicicletes i taules i cadires per a un dinar popular. D’aquesta manera volen celebrar la posada en marxa de la plataforma, però també donar-se a conèixer entre els seus nous veïns.

El BiciHub és un espai format per empreses i entitats de la mobilitat sostenible que impulsa la bicicleta a través de la formació, la reutilització, la producció, l’educació i la participació social. Disposa d’una sala polivalent on es fan accions de difusió i exposicions. També hi ha un taller obert d’autoreparació, que permet als usuaris poder millorar l’estat de les seves bicicletes.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Per salut, perquè el planeta ho necessita i perquè cal actuar davant l’emergència climàtica, l’1 de gener de 2020 entrarà en vigor la zona de baixes emissions (ZBE) permanent. Aquesta mesura limitarà la circulació dels vehicles més contaminants, reduirà un 15% les emissions de NO2 i millorarà la qualitat de l’aire. L’any 2018 la contaminació va provocar la mort de 351 persones a la ciutat.

Notícia

Els cinc autobusos rígids de 12 metres tindran capacitat per a unes 95 persones i una tecnologia similar a la dels vehicles híbrids ja existents a la flota de TMESA. Tots ells responen a la voluntat de l'Ajuntament de tenir una flota de transport públic urbà renovada i fiable per millorar aspectes com la sostenibilitat ambiental, l'accessibilitat i la seguretat de vehicles.

Notícia

El servei és gratuït i sense la necessitat de cap clau ni cap tràmit previ a diferència de la resta de punts de recàrrega ja existents al municipi. Així, qualsevol persona que necessiti carregar el seu vehicle ho podrà fer utilitzant el codi QR de la màquina que redigirà a la plataforma de l’empresa subministradora del servei; o a mitjançant la targeta de càrrega de vehicles d’altres plataformes.

Butlletí