El barri de La Prosperitat a Barcelona estrena hort

18/11/2016 - 14:56

Aquest projecte, que ha rebut el nom EcoVincles, té com a objectiu la recuperació d’un espai que, fins aleshores, havia estat abandonat.

El passat dissabte, 12 de novembre, es va començar a treballar la terra de l’hort comunitari de la Prosperitat, un espai que va formar part del programa Pla Buits de l’Ajuntament de Barcelona. El nou hort estarà gestionat per l’Associació de Veïnes i Veïns de la Prosperitat amb el suport de diverses entitats, com l’Associació Juvenil Socio-cultural de Prosperitat, Userda 9 i Civicwise, entre d’altres veïnes i veïns del barri.

Amb la creació d’aquest hort urbà comunitari, es pretén implicar el veïnat per tal que l’espai es converteixi en un referent pel barri i passi a formar part del patrimoni col·lectiu a preservar. A més a més, vol servir com a punt central per dur a terme activitats i projectes lligats al coneixement i el respecte pel medi ambient. Per això, es conrearan verdures i hortalisses biològiques, temporeres, autòctones i plantes típicament medicinals, així com herbes aromàtiques. També es vol impulsar un projecte de recollida i filtració d’aigües pluvials, per tal de mantenir el projecte ecològic amb un rec per gota a gota.

És un projecte obert al barri i que dependrà del grau d’implicació del veïnat. Però com ja vam poder veure el dissabte passat, es va treballar en equip, consens i il·lusió col·lectiva.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
El projecte dels horts urbans conreats per persones amb discapacitats al terrats de cinc edificis públics de Barcelona, entre els quals hi ha la seu del Districte de Sants-Montjuïc, ha guanyat els European Public Sector Awards (EPSA) en la categoria d'administracions locals i supralocals.
Article

 

Les entitats acidH i Salut Mental Gràcia s'encarreguen de la gestió de l’hort amb una desena d’usuaris que ja han fet una primera collita

Notícia
Del 14 al 20 d'octubre se celebra a Barcelona una nova edició de l'Aplec d'agricultura urbana

Els horts són claus per connectar la natura a la ciutat, i per fer de les urbs espais més sostenibles. Horts que miren al cel des dels terrats de la ciutat, espais naturalitzats de biodiversitat entre cases i carrers, racons comunitaris per compostar les restes de menjar. Al voltant d'aquests elements la cooperativa Tarpuna, organitza una nova edició de l'Aplec d'agricultura urbana.

Butlletí