El barri de La Prosperitat a Barcelona estrena hort

18/11/2016 - 14:56

Aquest projecte, que ha rebut el nom EcoVincles, té com a objectiu la recuperació d’un espai que, fins aleshores, havia estat abandonat.

El passat dissabte, 12 de novembre, es va començar a treballar la terra de l’hort comunitari de la Prosperitat, un espai que va formar part del programa Pla Buits de l’Ajuntament de Barcelona. El nou hort estarà gestionat per l’Associació de Veïnes i Veïns de la Prosperitat amb el suport de diverses entitats, com l’Associació Juvenil Socio-cultural de Prosperitat, Userda 9 i Civicwise, entre d’altres veïnes i veïns del barri.

Amb la creació d’aquest hort urbà comunitari, es pretén implicar el veïnat per tal que l’espai es converteixi en un referent pel barri i passi a formar part del patrimoni col·lectiu a preservar. A més a més, vol servir com a punt central per dur a terme activitats i projectes lligats al coneixement i el respecte pel medi ambient. Per això, es conrearan verdures i hortalisses biològiques, temporeres, autòctones i plantes típicament medicinals, així com herbes aromàtiques. També es vol impulsar un projecte de recollida i filtració d’aigües pluvials, per tal de mantenir el projecte ecològic amb un rec per gota a gota.

És un projecte obert al barri i que dependrà del grau d’implicació del veïnat. Però com ja vam poder veure el dissabte passat, es va treballar en equip, consens i il·lusió col·lectiva.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
La iniciativa s’emmarca en l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús. Foto: Ajuntament de Barcelona

La iniciativa s’emmarca en l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús. Foto: Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 149.000 euros a posar en marxa tres “parcel·les agrícoles”, als districtes d'Horta-Guinardó, Gràcia i Sant Martí. El que es vol aconseguir amb aquestes transformacions, en paraules de l’Ajuntament, és portar “el verd a la ciutat” i mitigar els efectes del canvi climàtic.

Notícia

Les entitats i els ciutadans que vulguin gestionar un hort urbà, un jardí o un espai de biodiversitat ja poden presentar els projectes per al concurs públic d’adjudicació de set terrenys municipals situats en diferents districtes de la ciutat. Aquesta iniciativa forma part del programa “Mans al verd” per corresponsabilitzar la ciutadania en la promoció i la cura dels espais verds i la biodiversitat.

Notícia

El primer any del Contracte Agrari de Collserola (CAC) s’han aprovat 17 sol·licituds de projectes productius per a actuacions adreçades a la prevenció d’incendis, manteniment del mosaic agroforestal i biodiversitat, entre d’altres. La subvenció total ha estat de 67.190,26€, dels quals 17.208,45€ són per a la instal·lació de tanques cinergètiques per a deu finques diferents.

Butlletí