El 5% dels residus industrials són reutilitzats com a primera matèria

El Consell General de Cambres de Comerç manté un servei gratuït amb l'objectiu de fomentar la reutilització
17/05/2009 - 00:00

El 5% dels residus industrials catalans declarats l'any 2007 van ser reutilitzats com a primera matèria per a la generació de nous productes, segons les dades proporcionades per l'Agència de Residus de Catalunya.

Uns 300 representants del sector industrial català van assistir dijous a una jornada sobre gestió de residus que pretén fomentar l'ús de residus com a primera matèria en els processos productius, sense necessitat de sotmetre'ls a cap tractament previ.

L'ús d'aquests residus genera avantatges ambientals, ja que permet reduir el consum de matèries primeres i energia necessària; econòmiques, perquè permet als gestors dels residus obtenir un benefici i als receptors estalviar en la compra de primeres matèries, i avantatges derivades de la seva gestió, ja que aquests residus estan exempts d'alguns requeriments administratius.

Actualment, el Consell General de Cambres de Comerç, en col·laboració amb l'Agència de Residus de Catalunya, manté un servei gratuït amb l'objectiu de fomentar la reutilització dels residus, promoure el reciclatge i proporcionar eines a les empreses per reduir despeses i augmentar la seva competitivitat.

Més de 3.500 empreses que ofereixen o demanden residus estan inscrites en aquest servei de reintroducció de residus en la cadena productiva.

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
16/03/2024 - 00:00
Diverses poblacions d'Osona
Entrevista
Francesc Giró, director de Planificació Estratègica de l’Agència de Residus de Catalunya

Parlem amb el membre de l'Agència de Residus de Catalunya sobre el projecte europeu Sircles, que treballa a set països de la conca Mediterrània. 

 
Reportatge
Reportatge

El consum desmesurat dels productes i l’excés de materials que els protegeixen o envolten són dues importants fonts de generació de residus. Sobretot en el cas dels plàstics d’un sol ús. 

Butlletí