El 5% dels residus industrials són reutilitzats com a primera matèria

El Consell General de Cambres de Comerç manté un servei gratuït amb l'objectiu de fomentar la reutilització
17/05/2009 - 00:00

El 5% dels residus industrials catalans declarats l'any 2007 van ser reutilitzats com a primera matèria per a la generació de nous productes, segons les dades proporcionades per l'Agència de Residus de Catalunya.

Uns 300 representants del sector industrial català van assistir dijous a una jornada sobre gestió de residus que pretén fomentar l'ús de residus com a primera matèria en els processos productius, sense necessitat de sotmetre'ls a cap tractament previ.

L'ús d'aquests residus genera avantatges ambientals, ja que permet reduir el consum de matèries primeres i energia necessària; econòmiques, perquè permet als gestors dels residus obtenir un benefici i als receptors estalviar en la compra de primeres matèries, i avantatges derivades de la seva gestió, ja que aquests residus estan exempts d'alguns requeriments administratius.

Actualment, el Consell General de Cambres de Comerç, en col·laboració amb l'Agència de Residus de Catalunya, manté un servei gratuït amb l'objectiu de fomentar la reutilització dels residus, promoure el reciclatge i proporcionar eines a les empreses per reduir despeses i augmentar la seva competitivitat.

Més de 3.500 empreses que ofereixen o demanden residus estan inscrites en aquest servei de reintroducció de residus en la cadena productiva.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Gràcies al cercador del nou web cuidem.barcelona és més senzill saber on, quan i com llençar cada cosa. Només cal indicar quin és el residu del qual ens volem desfer i l’adreça on ens trobem, i l’aplicació ens informarà del sistema de recollida, com s’ha de reciclar i en quina franja horària.

Notícia

Els barris de Can Gorgs, Can Gorgs II i Estació-Ca n’Estaper van començar, fa un any, amb la recollida selectiva de residus Porta a Porta. En aquest temps s'ha assolit un percentatge del 93 % de recollida selectiva en els barris del Porta a Porta, aconseguint reduir en 1.900 tones, les tones de residus mal separats en només un any.

Notícia

El nou contracte de neteja i recollida de residus de l'Ajuntament de Barcelona per als pròxims vuit anys incrementarà la plantilla d’operaris i operàries i incorporarà tecnologia per al control i la gestió del servei, així com vehicles elèctrics per reduir la contaminació i el soroll. Aquestes millores, que es començaran a implementar el mes mes de març de manera gradual, permetran donar un servei adaptat a les particularitats de cada barri.

Butlletí