El 3r Congrés Nacional Rubí Brilla esvaeix dubtes sobre l'autoconsum d'energia

23/11/2016 - 16:49

La 3a edició del Congrés Rubí Brilla, celebrada a la biblioteca municipal, ha reunit més de 300 experts i polítcs de tot Espanya.

Per primera vegada, entre els convidats hi ha hagut alcaldes i regidors d’ajuntaments que estan aplicant mesures d’estalvi energètic inspirades directament en el projecte Rubí Brilla. A la jornada hi han estat presents Las Palmas de Gran Canaria, San Sebasestián de los Reyes, Rota o Rivas Vaciamadrid. Tots ells han signat el ‘Manifest per l’impuls local al canvi de model energètic’.

L'alcaldessa de Rubí ha assegurat que aquest el model que aposta per l'autoconsum també és una forma de donar resposta a la pobresa energètica

Vídeos del Congrés Rubí Brilla

3r Congrés Nacional Rubí Brilla (11 novembre 2016): Bloc 1: Benvinguda (Ana María Martínez), inauguració (Jorge Morales) i ponències sobre autoconsum energètic a Rubí (Jordi Núñez) i vehicle elèctric i autoconsum (Javier García Breva)

3r Congrés Nacional Rubí Brilla (11 novembre 2016): Bloc 2: -Autoconsum Fotovoltaic. Com ho fem?: Instal·lació d’autoconsum a Rubí (David García), És possible? La regulació espanyola (Daniel Pérez), És rendible? Cas d’èxit d’autoconsum industrial (Francesc Mateu), Com es finança? (Matthieu van Haperen, Miguel Ángel Amores i Mario Sánchez Herrero), I als comerços, i a les llars? (Taula rodona) -Conclusions (Jorge Morales de Labra)

3r Congrés Nacional Rubí Brilla (11 novembre 2016): Bloc 3: - Debat: Municipis pel canvi de model energètic: Rubí (Ana María Martínez), San Sebastián de los Reyes (Miguel Ángel Fernández), Rota ( Javier Ruiz), Las Palmas de Gran Canària (Pilar Álvarez). - Projecte 50/50 a les escoles de Rubí: presentació dels resultats obtinguts durant el curs 2015-2016 i entrega de guardons als centres que participen al projecte. - Tancament del congrés (Ana María Martínez).


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Entrevista

Rubí Brilla ha coordinat el primer projecte d’autoconsum compartit d’energia en un polígon industrial a tot l’Estat. Aquesta ha sigut una de les fites més importantes d’aquesta entitat municipal que des de fa 10 anys treballa per ser un referent per l’estalvi, l’eficiència i l’ús de renovables en l’àmbit local. Marta Morera, responsable tècnica de Rubí Brilla ens explica aquesta experiència i com es vol continuar treballant per l’autoconsum a la ciutat.  

Notícia

La iniciativa defineix un nou model d’èxit de col·laboració entre l’Administració i el sector privat per promoure l’autoconsum solar a Rubí

Opinió

Avui, segons les dades de la Generalitat hi ha 50 instal·lacions d’autoconsum compartit (de les més de 10.000 que hi ha en total), i la majoria no han pogut veure encara reflectits els seus estalvis en una factura.

Butlletí