El 30 de maig, corre o camina contra la pobresa energètica, a Cornellà

Font: Ajuntament de Cornellà
25/05/2015 - 00:00

El CROSS POPULAR PELL CORPUS és una cursa solidària de 7 km que recorre la llera del riu Llobregat i on hi pot participar des del públic familiar a corredors experimentats. La competició contra la pobresa energètica, organitzada pel Parc Esportiu Llobregat juntament amb el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cornellà, va néixer l'any 2011 i ha anat comptant any rere any amb més participants. Per l'edició de 2015 es preveu la inscripció de 800 persones, una xifra que permetria reduir en un 20% el cost de les factures de 50 famílies del municipi.

Més que una cursa
El V CROSS POPULAR PELL CORPUS es convertirà en la primera cursa solidària dedicada a la pobresa energètica. El concepte de cursa solidària (Run for charity) és una forma provada i efectiva per a comprometre als ciutadans sobre una problemàtica o prioritat social, així com contribuir a millorar la situació que la causa. Un exemple el trobem en la iniciativa "Wings for Life World Run" que l'any 2014 va aconseguir 3 milions d'euros per a l'estudi de malalties medul·lars o a Anglaterra, on curses d'aquestes característiques van mobilitzar més de 5 milions de persones l'any passat.

Una eina de sensibilització
Els km recorreguts pels participants es transformaran en kWh. Aquests, alhora, es convertiran en mesures de prevenció per aquells ciutadans que estan patint una situació de pobresa energètica al municipi. No obstant això, la iniciativa té també com a objectiu provocar un canvi de comportament en la gestió energètica domèstica dels ciutadans. Per a fer-ho, durant la cursa els participants trobaran dades i consells sobre com optimitzar l'ús de l'energia a la llar, una ludoteca permetrà als més petits aprendre a estalviar energia tot jugant, una exposició permetrà conèixer més detalls als més curiosos i, fins i tot, qui vulgui es podrà prendre un granissat produït amb l'energia generada per bicicletes estàtiques que produeixen energia.

Com es poden aportar kWh?
- Participant de la cursa corrent es contribuirà amb 100kWh.
- Participant-hi caminant s'estarà aportant 50 kWh.
- Per cada tweet o foto a l'Instagram amb el hashtag #crossENERGIA s'aportaran 50 kWh, si a més s'hi penja un consell d'estalvi energètic a la llar, s'estaran aportant 50 kWh.
- Si després del cross es participa del taller de zumba s'hi sumaran 50kWh més.
- Per cada menor que participi a la ludoteca infantil es contribuirà amb 50kWh.
 

Al final de la jornada es quantificaran els kWh aportats pels participants que l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat transformarà en mesures de prevenció contra la pobresa energètica. 
 

Més informació aquí 

 

Relacionats

Notícia

Cornellà de Llobregat és una de les dues ciutats d’Espanya més grans de 50.000 habitants que compleixen els criteris de “les ciutats dels 15 minuts” per al 100% dels seus veïns, segons un estudi publicat per l’empresa Deyde DataCentric.

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25

Butlletí