El 1r concurs de guions 'Residus, millor en curt' reparteix 16.000 euros entre 4 propostes

Es tracta d'una iniciativa de la Federació d'Empreses d'Inserció de Catalunya (FEICAT)
Redacció
14/03/2009 - 00:00

Quatre guions han estat premiats, cadascun amb 4.000€, per la seva capacitat de combinar originalitat, conscienciació mediambiental i preocupació per la inserció de les persones, segons els organitzadors del 1er Concurs de guions Residus, millor en curt.

El primer premi s'ha concedit a Container, de David Muñoz i Alan Masferrer, per la seva idea original, sentit de l'humor i atreviment a l'hora de considerar el reciclatge com un procés "de reciclatge de valors propis de l'individu".

Vërsura, el segon treball premiat, de Carlos Franco i Pelayo Muñoz, destaca per la seva sensibilitat a l'hora d'explicar l'esforç de la inserció laboral i la dificultat de les segones oportunitats a través d'una història d'amor en una planta de tractament residus com a teló de fons.

Un lloc per canviar, d'Amanda Baqué, ha estat premiat per la seva vessant educativa, des de la perspectiva d'un nen, que prové d'una cultura i d'uns costums diferents als dels seus pares adoptius, i mostra una visió nova per repensar en els residus.

I, per últim, el quart guió guanyador és Reanimadors d'objectes, de Roc Albalat i Marcel Pié, per abordar la problemàtica de l'excés de residus i la cultura de la reutilització a través d'una acció creativa.

Jaume Farré, de l'Obra Social de la Caixa, va afirmar durant l'entrega de premis el passat 12 de març que "és molt important que una proposta com la del Festival Residus, millor en curt, surti del sector de les empreses d'inserció". Per la seva banda, la directora del Festival, Ana Montoro, va voler destacar que l'objectiu perseguit és "donar a conèixer la realitat d'aquestes empreses d'inserció". Per a elles, ha insistit, "fer un festival és un salt qualitatiu". 

--
Més informació a www.residusmillorencurt.blogspot.com

Notícia relacionada a 'Sostenible.cat': Caixafòrum acollirà aquest mes de maig el 1r Festival de Curtmetratges

Relacionats

Article

Del 5 a l’11 de maig i en el marc de la celebració de la Setmana Internacional del Compost (International Compost Awareness Week – ICAW2024) diverses deixalleries del Bages o del Vallès Oriental oferiran compost gratuït provinent de les restes orgàniques.

Notícia

La presentació de la Declaració Futur sense Tòxics, impulsada per Rezero i amb més de setanta adhesions de professionals dels àmbits de la recerca i de la salut, obté una àmplia repercussió mediàtica.

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí