Editada una guia de botigues responsables amb el medi ambient de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona
20/01/2016 - 00:00

La Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable ha elaborat una guia de consum responsable al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. L'objectiu d'aquesta guia és promoure els comerços respectuosos amb el medi ambient i que no generen residus.

La guia, editada amb el suport de l'Ajuntament, pretén fer reflexionar el veïnat sobre els hàbits de consum. En formen part els comerços que potencien els productes de cultiu ecològic, la venda de productes de proximitat i de comerç just, la reducció de les bosses de plàstic i la venda a granel i de productes reutilitzables.

BeOrganic, situat al carrer dels Corders, és un exemple d'aquest tipus de comerços. En aquest establiment tots els productes són ecològics. A més, com en el cas de la fruita i la verdura, també són frescos i locals. "Vam començar amb el detergent a granel, perquè crèiem que era important tenir-ne, ja que redueix l'ús dels envasos de plàstic. També tenim ampolles d'aigua de vidre, que són reutilitzables, i utilitzem bosses orgàniques o de paper", ha explicat Isabelle Reymond, propietària de la botiga. També apareixen a la guia Casa Gispert, on torren la fruita seca de forma artesanal i la venen a granel, o la botiga de sabons naturals Kiphy Sabons, entre altres.

A més, la guia també conté consells per als compradors. Fer ús del carro o el cistell quan es va comprar, cercar productes de proximitat i de comerç just, no acceptar bosses de plàstic o reutilitzar els envasos són accions que redueixen l'impacte del consum en el medi ambient. "Són petites accions, però, que si les fem tots, poden generar un gran canvi", ha afegit Laia Carulla, de la Fundació per a la Prevenció de Residus.

Ja hi ha molts establiments de la ciutat que formen part de la xarxa de comerços verds i els barris que disposen d'una guia de consum responsable. Des del 2013 n'hi ha a Gràcia, l'Eixample, Sant Andreu, Sarrià, Sant Martí i Ciutat Vella.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí