Ecoviure 2010 potencia el perfil professional de la fira i reforça l'aposta per les renovables

Redacció
15/10/2010

Aquest 15 d'octubre obre les portes Ecoviure 2010, la Fira al voltant de la sostenibilitat que acull el Palau Firal de Manresa fins el 17 d'octubre. Aquest any la fira potencia el perfil professional del certamen amb un ampli programa de jornades tècniques que reuniran experts que debatran aspectes relacionats amb el medi ambient. La comissió organitzadora també reforça l'aposta per a divulgar les energies renovables entre el gran públic que visitarà l'Ecoviure en un moment en què el seu ús es perfila com un dels sectors econòmics de creixement.

Espai de debat
Les jornades tècniques han donat el tret de sortida a l'Ecoviure 2010 des del 14 d'octubre amb ponents de primer nivell que accentuen el caràcter de fira professional del certamen en un espai d'informació, de debat i d'intercanvi d'idees. S'han programat prop d'una vintena d'actes que promouran el debat i la reflexió al voltant del medi ambient i els seus recursos. La viabilitat de les energies renovables, la gestió de residus, el model alimentari global, la producció ecològica i l'agricultura seran algunes de les qüestions que es plantejaran. D'entre els ponents destaca la presència dissabte a la tarda de Jordi Pigem, doctor en filosofia per la UB, que reflexionarà sobre l'actual moment econòmic.

Divulgar les renovables
La fira potencia aquest any el coneixement i la difusió de les energies renovables en l'àmbit domèstic i industrial. En aquest sentit, es comptarà amb la participació d'algunes de les empreses de la comarca que treballen amb les energies renovables. L'empresa Domini Ambiental portarà al recinte firal un seguidor solar tèrmic i SolvisMax explicarà els avantatges de les instal·lacions solars en l'obtenció de calefacció i aigua sanitària calenta. Els visitants també podran comprovar el funcionament de les estufes de biomassa i de baix consum, veure les darreres tendències en llum natural i leds i experimentar les novetats dels vehicles elèctrics.

Demostracions de cuina
Les demostracions de cuina ecològica esdevenen un any més un dels reclams de la fira amb la presència de tres cuiners amb una trajectòria de prestigi. Marc Puig-Pey (Fundació Alícia), Oriol Rovira (Restaurant Els Casals) i Idris Cruz (Pan Baraka) seran els cuiners protagonistes que treballaran amb productes ecològics, de temporada i del territori. Les places per a assistir a les sessions, acompanyades d'un tast, són limitades, s'assignaran per ordre d'entrada i en el cas del taller de pa d'Idris Cruz caldrà una inscripció prèvia al telèfon 93 877 63 13.

Alimentació ecològica
La fira comptarà amb una extensa oferta d'aliments ecològics. Hi haurà una vintena d'expositors que oferiran productes elaborats de manera ecològica. Els visitants trobaran cerveses, vi, cava, cereals, castanyes, oli, pastisseria, embotits i fins i tot pernil ibèric ecològic de Jabugo. Més enllà de l'alimentació, l'Ecoviure és un gran aparador per a tot tipus de productes fets amb criteris ecològics. Vehicles híbrids, bicicletes elèctriques, roba, jardineria, fitosanitaris, productes cosmètics certificats fets a base d'oli d'oliva i bosses reciclables són només alguns exemples de l'extensa oferta que la Fira ofereix al públic.


Per accedir a la fira, l'organització ha posat a disposició dels visitants un bus gratuït que connectarà el Palau Firal amb el centre de Manresa dissabte i diumenge entre les 10.30 del matí i les 8 del vespre.

Per a més informació: www.ecoviure.cat

 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de les associacions veïnals, estan col·locant adhesius als contenidors de la ciutat amb informació de com es fa correctament l’abocament i recollida de residus voluminosos,  ja sigui a través del servei específic porta a porta mitjançant una trucada prèvia al telèfon 010 o bé utilitzant la deixalleria a Bufalvent.

Notícia

Una cinquantena de persones assisteixen a una jornada organitzada pel Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa en el marc del projecte ‘Indústria Circular al Bages’. En la sessió es van exposar eines, idees i projectes vinculats a l’estratègia de la servitització, que planteja el procés de canvi a través del qual les empreses passen de la venda únicament de productes a oferir productes amb valor afegit, en què el valor que enriqueix el producte és un servei associat.

Notícia
Ho ha fet en el marc de la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Al web de l'Ajuntament de Manresa s'hi ha inclòs un apartat específic destinat a la Setmana de Prevenció de Residus, en el qual tothom que ho vulgui podrà consultar quins són els diferents tipus de residus que es generen de forma habitual.

Butlletí