Ecoviure 2010 potencia el perfil professional de la fira i reforça l'aposta per les renovables

Redacció
15/10/2010

Aquest 15 d'octubre obre les portes Ecoviure 2010, la Fira al voltant de la sostenibilitat que acull el Palau Firal de Manresa fins el 17 d'octubre. Aquest any la fira potencia el perfil professional del certamen amb un ampli programa de jornades tècniques que reuniran experts que debatran aspectes relacionats amb el medi ambient. La comissió organitzadora també reforça l'aposta per a divulgar les energies renovables entre el gran públic que visitarà l'Ecoviure en un moment en què el seu ús es perfila com un dels sectors econòmics de creixement.

Espai de debat
Les jornades tècniques han donat el tret de sortida a l'Ecoviure 2010 des del 14 d'octubre amb ponents de primer nivell que accentuen el caràcter de fira professional del certamen en un espai d'informació, de debat i d'intercanvi d'idees. S'han programat prop d'una vintena d'actes que promouran el debat i la reflexió al voltant del medi ambient i els seus recursos. La viabilitat de les energies renovables, la gestió de residus, el model alimentari global, la producció ecològica i l'agricultura seran algunes de les qüestions que es plantejaran. D'entre els ponents destaca la presència dissabte a la tarda de Jordi Pigem, doctor en filosofia per la UB, que reflexionarà sobre l'actual moment econòmic.

Divulgar les renovables
La fira potencia aquest any el coneixement i la difusió de les energies renovables en l'àmbit domèstic i industrial. En aquest sentit, es comptarà amb la participació d'algunes de les empreses de la comarca que treballen amb les energies renovables. L'empresa Domini Ambiental portarà al recinte firal un seguidor solar tèrmic i SolvisMax explicarà els avantatges de les instal·lacions solars en l'obtenció de calefacció i aigua sanitària calenta. Els visitants també podran comprovar el funcionament de les estufes de biomassa i de baix consum, veure les darreres tendències en llum natural i leds i experimentar les novetats dels vehicles elèctrics.

Demostracions de cuina
Les demostracions de cuina ecològica esdevenen un any més un dels reclams de la fira amb la presència de tres cuiners amb una trajectòria de prestigi. Marc Puig-Pey (Fundació Alícia), Oriol Rovira (Restaurant Els Casals) i Idris Cruz (Pan Baraka) seran els cuiners protagonistes que treballaran amb productes ecològics, de temporada i del territori. Les places per a assistir a les sessions, acompanyades d'un tast, són limitades, s'assignaran per ordre d'entrada i en el cas del taller de pa d'Idris Cruz caldrà una inscripció prèvia al telèfon 93 877 63 13.

Alimentació ecològica
La fira comptarà amb una extensa oferta d'aliments ecològics. Hi haurà una vintena d'expositors que oferiran productes elaborats de manera ecològica. Els visitants trobaran cerveses, vi, cava, cereals, castanyes, oli, pastisseria, embotits i fins i tot pernil ibèric ecològic de Jabugo. Més enllà de l'alimentació, l'Ecoviure és un gran aparador per a tot tipus de productes fets amb criteris ecològics. Vehicles híbrids, bicicletes elèctriques, roba, jardineria, fitosanitaris, productes cosmètics certificats fets a base d'oli d'oliva i bosses reciclables són només alguns exemples de l'extensa oferta que la Fira ofereix al públic.


Per accedir a la fira, l'organització ha posat a disposició dels visitants un bus gratuït que connectarà el Palau Firal amb el centre de Manresa dissabte i diumenge entre les 10.30 del matí i les 8 del vespre.

Per a més informació: www.ecoviure.cat

 

Municipis: 

Relacionats

Acte
07/04/2019 - 09:00
Manresa
Notícia
Fòrum d'Escoles Verdes del Camp de Tarragona

El programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Preten ajudar els centres a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre, promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn i afavorir l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.

Notícia

L’Ajuntament de Manresa ha acollit la presentació del projecte PLANTA’M, una iniciativa socioeducativa de sensibilització ambiental amb plantades populars que es realitzarà en cinc municipis de la demarcació de Barcelona durant el mes de març. Es tracta d'una iniciativa promoguda per Verd Natura amb el suport de la Diputació de Barcelona i la producció de la Fundació Plant-for-the-Planet. 

Butlletí