Ecometròpoli acull unes cries d’òlibes fins al seu alliberament

Font: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
07/04/2016 - 09:03

En el marc de les activitats de cura pel medi ambient, la fauna i la flora que realitza Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli a Santa Coloma de Gramenet, els tècnics de l’equipament han acollit tres cries d’òlibes cedides pel Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent.

Durant el proper mes, aquestes cries seran alimentades i cuidades amb la màxima cura a Ecometròpoli. Una càmera d’infrarojos incorporada permetrà als tècnics especialistes filmar els seus moviments per poder estudiar aquesta espècie protegida. Es tracta  d’uns animals d’hàbits nocturns i, per tant, de dia estan a les fosques i descansen, i de nit és quan estan més actius. Totes les actuacions que es faran amb ells a partir d’ara es realitzaran en silenci, amb la màxima foscor i respecte per tal que les òlibes es trobin tranquil•les i segures. 

Al cap d’aproximadament 15 dies podran començar a fer les seves primeres proves de vol i, de mica en mica, aniran guanyant en autonomia i començaran a caçar pel seu compta fins que, finalment, siguin totalment independents. 

Segueix l’actualitat d’Ecometròpoli a: www.facebook.com/ecometropoli


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Entrevista

Laia Serra és una de les portaveus de "Veus per la Sobirania Alimentària a ciutat" Aquesta plataforma heterogènia aglutina persones, entitats i moviments socials que treballen per la Sobirania alimentària des de diversos àmbits per construir unes ciutats veritablement sostenibles en relació a l'alimentació. Neixen, com diu Serra, no per fer una crítica a les polítiques municipals, sinó per reivindicar que fa anys que dediquen els seus esforços a transformar el sistema alimentari. Amb Laia Serra repassem quines són les seves propostes.

Article

Directori de comerços, mercats, restaurants i d'altres recursos que ofereixen productes d'alimentació sostenible i la possibilitat de consum de proximitat a la ciutat de Barcelona.

Article

Per primer cop s’ha quantificat la petjada de carboni que genera l’alimentació a la ciutat de Barcelona. Un estudi elaborat per Barcelona Regional, amb la col·laboració d’Inèdit, exposa que el consum de begudes i aliments a la ciutat (incloent-hi la producció, l’envasat i la distribució i, per tant, també tenint en compte les emissions generades fora de l’espai geogràfic de la ciutat) suposa l'emissió de 2,5 milions de tones anuals de diòxid de carboni (CO2).

Butlletí