Ecometròpoli acull unes cries d’òlibes fins al seu alliberament

Font: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
07/04/2016 - 09:03

En el marc de les activitats de cura pel medi ambient, la fauna i la flora que realitza Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli a Santa Coloma de Gramenet, els tècnics de l’equipament han acollit tres cries d’òlibes cedides pel Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent.

Durant el proper mes, aquestes cries seran alimentades i cuidades amb la màxima cura a Ecometròpoli. Una càmera d’infrarojos incorporada permetrà als tècnics especialistes filmar els seus moviments per poder estudiar aquesta espècie protegida. Es tracta  d’uns animals d’hàbits nocturns i, per tant, de dia estan a les fosques i descansen, i de nit és quan estan més actius. Totes les actuacions que es faran amb ells a partir d’ara es realitzaran en silenci, amb la màxima foscor i respecte per tal que les òlibes es trobin tranquil•les i segures. 

Al cap d’aproximadament 15 dies podran començar a fer les seves primeres proves de vol i, de mica en mica, aniran guanyant en autonomia i començaran a caçar pel seu compta fins que, finalment, siguin totalment independents. 

Segueix l’actualitat d’Ecometròpoli a: www.facebook.com/ecometropoli


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La fase II de la Renaturalització del riu Besòs es finançarà amb 3.056.516 € provinents del Ministeri per a la Transició Ecológica i el Repte Demogràfic en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. El projecte de recuperació del Besòs ha estat un dels 18 escollits entre 99 candidatures, i Santa Coloma gaudirà d’un ajut europeu per millorar la biodiversitat.

Article
Un mural didàctic recorrerà el Parc Fluvial del Besòs com a recurs educatiu del projecte de renaturalització.

Per commemorar el Dia del Medi Ambient, aquest diumenge 5 s'ha presentat el projecte d'EcoAula Visual, un primer pas del programa educatiu i de ciència ciutadana que es desenvoluparà a la nostra ciutat en el marc de la Renaturalització del Riu Besòs.

Notícia

Ha finalitzat la construcció d'un equipament educatiu i ambiental, el Jardí de Papallones i Hotel d'Insectes, davant de l'Aula Ambiental Isabel Muñoz de Can Zam.

Butlletí