"Earth": la cançó viral que uneix 30 artistes per lluitar contra el canvi climàtic

Font: Laura Bernis. CCMA

23/04/2019 - 10:48

Al més pur estil de la cançó de 1985 "We are the world", de Michael Jackson i Lionel Richie, contra la fam a l'Àfrica, el raper nord-​americà Lil Dicky ha unit les veus de 30 dels cantants internacionals més famosos de l'actualitat per crear "Earth". Una cançó amb una clara intenció: conscienciar els humans de la importància de salvar el planeta.

 

El seu videoclip s'ha fet viral en poques hores. I aquesta era la intenció de la campanya, ja que tots els beneficis que guanyin per les seves reproduccions aniran destinats a diferents organitzacions mediambientals, com la de Leonardo DiCaprio, qui també participa al vídeo.

"Earth" compta amb un videoclip d'animació on, transformats en animals, hi apareixen cantants com Justin Bieber, Ariana Grande, Ed Sheeran, Miley Cyrus, Psy, Snoop Dogg, Katy Perry, Bad Bunny​ o SIA, entre d'altres.

Reivindicativa, amb un to irònic i amb una tornada fàcil de recordar. El videoclip té més de 13 milions de reproduccions i ha despertat reaccions a favor i en contra. Destaca que té molts més "no m'agrada" que no pas "m'agrada" i, a YouTube, acumula més de 100.000 comentaris amb tota mena d'opinions.

Sigui com sigui, el polèmic Lil Dicky ha aconseguit posar l'escalfament global als xats dels usuaris de les xarxes socials.

Ed Sheeran posa veu a aquest coala al videoclip d'"Earth" (YouTube)

D'aquí a 12 anys els efectes del canvi climàtic seran irreversibles

La tornada de la cançó diu "We love the Earth" ("Estimem la Terra") i forma part d'una campanya recollida a la pàgina web welovetheearth.org. Allí es donen les claus per aprendre més sobre el canvi climàtic, s'hi mostren solucions i es convida a actuar, fent donacions o canviant els nostres hàbits.

Pot semblar que queda temps per revertir l'efecte dels humans en el clima de la Terra, però els científics alerten que, si en els pròxims 12 anys no canviem el nostre comportament, els danys seran irreversibles. Segons diferents estudis, limitar l'augment de temperatura a 1,5 graus respecte a la que hi havia abans de la Revolució Industrial encara és possible, però requereix grans esforços i començar les accions immediatament.

Algunes de les solucions que planteja We love the Earth són l'ús d'energies renovables, la cura, protecció i restauració de la biodiversitat i el canvi en l'alimentació (en contra de la desforestació, l'explotació de la Terra i la contaminació provocada per les granges). Per això, la campanya clama que "Prevenir-ho és a les nostres mans! Podem salvar la Terra!".


 

Categories: 

Relacionats

Opinió

No sóc optimista: el més senzill hauria estat habituar-nos a lluitar units per importants i evidents objectius de tots, sigui parar pandèmies o defensar l'ambient comú, però només la ciència ho ha fet. Lamentablement, estem suspenent l'examen de la col·laboració entre diferents d'una manera fins i tot obscena.

Opinió

El full de ruta del Pla de Recuperació de la UE remarca que, tot i que les crisis necessiten mesures excepcionals, el ple respecte a l'estat de dret, de què formen part l'Acord de París, el Conveni de les Nacions Unides sobre la Diversitat Biològica, juntament amb un gran nombre de directives i reglaments de la UE dirigits a protegir el medi ambient, no és negociable.

Notícia

El manifest demana que després de la pandèmia de la COVID-19 es freni el "col·lapse global" ambiental, es redefineixin els nostres valors i es passi a l'acció per "dignitat, supervivència i coherència"

Butlletí