Dues noves empreses municipals per la gestió directa de l’aigua a Vilassar de Dalt i Sant Quirze del Vallès

05/07/2022 - 17:57

La creació d’empreses 100% municipals, és una de les principals eines per les que aposten els ajuntaments per tal de portar a terme la gestió directa del servei d’aigua un cop recuperada de l’externalització per gestors privats. Vilassar de Dalt (Maresme) i Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental), tots dos consistoris membres de l’AMAP, han creat recentment dues noves empreses municipals per avançar cap a la remunicipalització del servei.

Vilassar de Dalt 

En sessió plenària al mes de maig, el consistori de Vilassar de Dalt va resoldre totes les al·legacions presentades i així donar tràmit definitiu a la creació de “VIDA, Vilassar de Dalt Aigües”, la nova entitat pública municipal que s’encarregarà de la gestió directa del cicle de l’aigua. La decisió es va prendre per àmplia majoria (12 vots a favor i 1 en contra), que demostra l’ampli consens polític al municipi per avançar cap a la municipalització del servei, un cop caduqui, després de 50 anys, el contracte amb AGBAR al desembre d’enguany.  Al llarg d’aquest procés, l’Ajuntament, ha comptat amb el suport i l’assessorament de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), de la qual en forma part.

 

Sant Quirze del Vallès

També recentment ha estat el torn de Sant Quirze del Vallès, que durant la celebració de diferents plens al maig i juny han creat l’empresa municipal “Serveis Municipals Sant Quirze, SRL”, amb l’objectiu que sigui aquest ens qui protagonitzi el procés de canvi de gestió del servei d’aigua, que actualment administra l’empresa CASSA. L’ajuntament vallesà forma part de l’AMAP des de 2020, també per àmplia majoria del seu Ple municipal, amb l’objectiu d’obtenir l’acompanyament dels més de 35 municipis que en formen part per recuperar la municipalització de l’aigua.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Junta de Govern Local ha encarregat a l’empresa Electricitat Boquet, com a adjudicatària del servei de manteniment de l’enllumenat municipal, que dugui a terme la substitució de les actuals lluminàries públiques dels veïnats de Sant Berger, la Vinya i la Molassa.

Notícia

L’Ajuntament de Vilassar de Mar va presentar fa unes setmanes el seu Pla Director de la Bicicleta precedit d’una Pedalada Popular que, amb 323 persones sobre una bicicleta, va batre el rècord de participació al municipi.

Article

El procés de participació engegat pels Ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes entre febrer i març conclou la voluntat de la ciutadania, que hi va prendre part, d’augmentar el grau de protecció de la desembocadura del riu Tordera. 311 persones -229 a través de la web de l’Ajuntament de Malgrat i 82, de la de Blanes- van participar en les enquestes per expressar la seva opinió amb relació a l'ordenança per regular els usos i l’accés a la desembocadura, i a la declaració de reserva natural parcial d’aquest espai.

Butlletí