Dotze municipis del Vallès Occidental signen el Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia

Aquest projecte pretén impulsar en el món local els objectius de la CE en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables
Font: DiBa
25/06/2009 - 00:00

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, signarà aquest dijous 25 de juny, a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, l'adhesió dels municipis de Barberà, Castellar del Vallès, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Palau Solità i Plegamans, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Santa Perpètua, Terrassa i Ullastrell, a l'anomenat "Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia".

A l'acte seran presents, a més del diputat de Medi Ambient i dels alcaldes i alcaldesses i/o regidors i regidores dels dotze municipis signants del Pacte, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Antoni Rebolleda, i el president de la Comissió Informativa de Medi Ambient del Consell Comarcal, Francisco Bustos.

El Pacte d'alcaldes/alcaldesses per l'energia pretén impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. Precisament, la CE ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local. Fins ara, ja s'hi han adherit prop de 500 municipis de països de la Unió Europea, dels quals, més de 90 són de la província de Barcelona.

Els municipis que s'adhereixen al Pacte han de redactar, en el termini màxim d'un any, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). La Diputació de Barcelona ha destinat, entre aquest període 2008-2009, 1,5 milions per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes.

--
Més informació:
Web de la Diputació de Barcelona sobre el Pacte d'Alcaldes/esses
Llistat de municipis de la província de Barcelona adherits al Pacte (PDF)
Versió oficial del Pacte dels Alcaldes/esses (PDF)
Web del Covenant of Mayors, de la Comissió Europea (en anglès)

Notícies relacionades a 'Sostenible.cat':
"Les grans polítiques ambientals acaben passant sempre pels ajuntaments", entrevista al diputat de Medi Ambient de la Diputacio, Joan Antoni Baron sobre el Pacte d'Alcaldes/esses
Més de 300 municipis de la Unió Europea signen a Brussel·les el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses