Detecten musclo zebrat a la Baells

24/10/2011

L'Agència Catalana de l'Aigua ha detectat la presència de musclo zebrat a l'embassament de la Baells, al Berguedà, en el curs del riu Llobregat. Es tracta de la primera vegada que es detecta aquesta espècies invasora a les conques internes catalanes però no s'ha detectat a cap altre massa d'aigua d'aquest àmbit.

L'ACA ha assegurat que s'intensificaran les tasques de control i vigilància a la resta d'embassaments de les conques internes per evitar la seva proliferació ja que pot afectar infraestructures de captació, transport i emmagatzematge d'aigua i de retruc se'n podrien veure afectats el sector energètic, el turístic i d'abastament d'aigua potable i de reg. Tot i això, l'ACA assegura que la presència de musclo zebrat a la Baells, però, no suposa cap alteració de la qualitat de l'aigua subministrada. El musclo zebrat també pot tenir els seus efectes sobre els ecosistemes.

L’eradicació total del musclo zebrat, en aquells indrets ja colonitzats, és pràcticament impossible, per la qual cosa s’han de desenvolupar mesures de control i contenció de la dispersió, mitigació dels seus efectes i mesures preventives en sistemes propers o aigües avall, assegura l'ACA.

AdjuntMida
Image icon musclo-zebrat.jpg50.49 KB

Relacionats

Butlletí