Detecten musclo zebrat a la Baells

24/10/2011

L'Agència Catalana de l'Aigua ha detectat la presència de musclo zebrat a l'embassament de la Baells, al Berguedà, en el curs del riu Llobregat. Es tracta de la primera vegada que es detecta aquesta espècies invasora a les conques internes catalanes però no s'ha detectat a cap altre massa d'aigua d'aquest àmbit.

L'ACA ha assegurat que s'intensificaran les tasques de control i vigilància a la resta d'embassaments de les conques internes per evitar la seva proliferació ja que pot afectar infraestructures de captació, transport i emmagatzematge d'aigua i de retruc se'n podrien veure afectats el sector energètic, el turístic i d'abastament d'aigua potable i de reg. Tot i això, l'ACA assegura que la presència de musclo zebrat a la Baells, però, no suposa cap alteració de la qualitat de l'aigua subministrada. El musclo zebrat també pot tenir els seus efectes sobre els ecosistemes.

L’eradicació total del musclo zebrat, en aquells indrets ja colonitzats, és pràcticament impossible, per la qual cosa s’han de desenvolupar mesures de control i contenció de la dispersió, mitigació dels seus efectes i mesures preventives en sistemes propers o aigües avall, assegura l'ACA.

AdjuntMida
Image icon musclo-zebrat.jpg50.49 KB

Relacionats

Article

L’any passat, durant els mesos de gener, febrer i març de 2019, el centre d’informació La Mongia va exposar el treball “Les fonts del Montseny”, un recull obra del Dr. Oscar Farrerons i el fotògraf Adrià Corella. Es tracta d’un ambiciós projecte viu que vol recollir totes les fonts del massís del Montseny.

Entrevista

Incrementar la biodiversitat del verd urbà permetria augmentar la presència d’aus passeriformes a les ciutats mediterrànies. Aquesta és la conclusió principal d’ un estudi científic realitzat a la ciutat de Valls per investigadors del grup de recerca en Conservació, Biodiversitat i Canvi Global de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) encapçalats per Jaume Marlès. Aquest estudi pioner aporta algunes claus als gestors i tècnics per afavorir la naturalització de les ciutats.

Butlletí