Descobreix el patrimoni natural de Polinyà

Font: Ajuntament de Polinyà
10/03/2016 - 10:24

Polinyà gaudeix d’espais naturals d’un important valor ecològic que, sovint, són desconeguts per a una bona part de la població. Per tal de donar a conèixer el patrimoni natural de Polinyà i, a l’hora, fomentar hàbits de vida saludables, s’hi han instal·lat un seguit d'indicadors de rutes a seguir.

 

L'objectiu és donar a conèixer el patrimoni natural de Polinyà i, a l’hora, fomentar hàbits de vida saludables, com ara caminar, còrrer o anar en bici. Per això s’han instal·lat un seguit de pals indicadors de fusta que marquen el camí de diferents rutes de gran valor ambiental per al municipi i la comarca.

Les rutes consten de cinc circuits numerats. El número ú, marcat també amb el color blanc, és el de menys dificultat i consta d’uns quatre kilòmetres, mentre que el número cinc, de color negre, en recorre més de 15. A través d’aquests camins senyalitzats podem conèixer indrets com els boscos de Can Carol, Can Rovira, la Riera de Polinyà, o els torrents de Can Rovira. Un patrimoni natural molt important per al municipi.

Tots els circuits són circulars, de manera que no importa el lloc d’inici ni la direcció que es prengui. Només cal seguir els números o els colors per tornar al punt d’inici. A Internet es poden consultar els recorreguts a Instamaps, una plataforma d’informació geogràfica en línia adreçada a la promoció dels camins rurals, el foment dels valors naturals i els hàbits saludables. Els pals de senyalització també compten amb un codi QR que si es llegeix a través del mòbil connecta amb l’aplicació de descàrrega gratuïta Natura Local, on també hi ha informació sobre els itineraris.

El cost d’aquesta intervenció ha estat de 15.363,18 € dels quals 8.167,50 € han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona a través del programa de suport a l’economia productiva local de la Xarxa de Governs Locals 2012-2015.


Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Un estudi mostra l’impacte dels banys de bosc en la salut emocional de persones amb malestar emocional.

Notícia

Els entorns de la ciutat compten amb diferents ramats antiincendis que pasturen a zones periurbanes i boscoses per fer neteja de franges forestals. Només entre Terrassa i el parc natural de Sant Llorenç hi pasturen més de 1.700 caps de bestiar

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Butlletí