Demanen aturar la construcció de pous en obres per descontaminar embassament Flix

Font: EFE Verde

28/04/2011 - 00:00
La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i Unió de Pagesos (UP) han reclamat avui al Ministeri de Medi Ambient la paralització de les obres dels pous que es construeixen en el nucli de Vinallop per fer front a una eventual emergència durant la descontaminació de l'embassament de Flix.

El moviment antitransvasista de les Terres de l'Ebre i el sindicat agrari afirmen que l'extracció dels llots tòxics de Flix es retarda, però les obres dels pous continuen sense que ningú hagi aclarit encara qui gestionarà l'aigua dels pous ni per què s'han d'utilitzar .

A més, Unió de Pagesos tem que la posada en marxa dels pous acabi afectant la quantitat i qualitat de l'aigua dels aqüífers de Santa Bàrbara i la Galera, que empren molts pagesos de la zona per regar.

La PDE i la UP sospiten que els pous ja construïts estan en disposició de ser connectats a la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i que el ministeri podria comercialitzar l'aigua dels pous perquè el CAT la pugui utilitzar per millorar la qualitat l'aigua que es subministra als abonats del Camp de Tarragona.

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Manolo Tomàs, ha denunciat que "tècnicament, aquests pous acabaran servint per reforçar el minitransvasament de l'Ebre a Tarragona".

Per això, ha exigit la paralització de les obres i que les administracions competents aclareixin quin serà l'ús dels pous i es doni una xifra concreta de quines seran les reserves d'aigua de les que disposaran les Terres de l'Ebre per fer front a les seves necessitats .

"S'està consumant el repartiment de l'aigua de l'Ebre a través dels pous de Vinallop i infraestructures com el canal Xerta-Sénia sense que ningú defineixi quanta aigua quedarà per a les Terres de l'Ebre", ha denunciat Manolo Tomàs.

També ha advertit que si el Ministeri de Medi Ambient i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) no concreten abans de juny la proposta de cabal ambiental que contemplarà el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre per al tram final "s'entrarà en confrontació" i hi haurà noves manifestacions antitransvasistes.

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
15/02/2024 - 00:00
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Acte
31/01/2024 - 10:00
CaixaForum Macaya (Passeig Sant Joan, 108, Barcelona)
Acte
01/12/2023 - 09:45
Auditori de l'FMC: Via Laietana, 33 6è 1a Barcelona

Butlletí