Dandelion Contents, amb l’Aquàrium Barcelona, organitza el primer taller del CI! Cicle de Tallers d’Il·lustració Científica

El taller està enfocat a la fauna marina
05/03/2018 - 12:23

La il·lustració científica és una disciplina artística i científica gairebé desconeguda, fins i tot pels mateixos científics, però que resulta vital per reflexionar, entendre i comunicar la ciència. La il·lustració és la forma més científica que tenim per poder copsar dades visuals: una il·lustració pot emfatitzar, mostrar angles impossibles o donar la incidència i detalls exactes que un fet científic requereix.

El taller Il·lustrant... la fauna marina que tindrà lloc a l’Aquàrium Barcelona del 5 al 9 de març serà impartit per l’il·lustrador científic Carles Puche, i es desenvoluparan les diferents tècniques de dibuix relacionades amb la il·lustració de fauna marina, de manera que els resultats puguin ser aplicats tant a publicacions de caràcter divulgatiu com científic.

Adreçat a...

El taller s’adreça a professionals i estudiants que vulguin aprendre les tècniques bàsiques per representar científicament els motius dels seus estudis, i a persones no especialitzades però que vulguin conèixer el món de la il·lustració, la ciència i/o la fauna marina, per adquirir uns coneixements bàsics d’aquesta especialitat.

Durada

La duració del taller serà de 20 hores repartides en cinc sessions de 4 hores.
1a sessió: introducció i metodologia de la il·lustració de ciència. Dibuix a llapis de grafit d'un peix.
2a sessió: apunts de camp i fotos a l'Aquàrium de peixos i closques.
3a sessió: dibuix a llapis de grafit i tinta xinesa de closques a partir d'apunts de camp i fotos. Si es pot disposar d'elements reals es treballaria a partir de copiar aquestes mostres.
4a sessió: dibuix a color de peix a partir dels apunts de camp i les fotos.
5a sessió: dibuixos definitius i cloenda.

Places: mínim 16 i màxim 20 alumnes.

El docent: Carles Puche

Il·lustrador científic reconegut internacionalment, compta amb més de 20 anys d’experiència com a docent. Ha impartit classes en institucions com la Universitat de València o l’Institut Broggi i les seves il·lustracions s’han publicat en revistes com National Geographic, Mundo Científico, Medi Ambient o Mètode. També ha exercit de comisari en les exposicions Dibuixants al Montseny del Museu de Granollers i Dibuixar la Natura de la Universitat de València així com de les exposicions de l’Institut Botànic de Barcelona dedicades a Suzanne Davit i Eugèni Sierra. Tres obres seves van ser seleccionades per exposar-se durant tot l’any2014 al NewYork State Museum. És membre de la Institució Catalana d’Història Natural, l’Academia Mexicana de Ilustradores Científicos, l’Institut Humboldt de Colòmbia, l’Asociación Ibérica de Mirmecologia i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica.


 

Relacionats

Article

La novel·la gràfica Redibuixar Barcelona es recolza en l’evidència científica per tractar temes com la contaminació atmosfèrica, el soroll o el sedentarisme a la ciutat

Notícia

La plataforma de coneixement Prismàtic llança una enquesta dirigida a persones implicades en la presa de decisions i que vetllen pel bon funcionament del medi natural.

Entrevista

UN Habitat, l’agència de les Nacions Unides especialitzada en les ciutats, va fer públic el 30 de març el seu darrer informe relatiu a la pandèmia, la salut i les seves interrelacions amb l’entorn en què vivim Cities and Pandemics: Towards a more just, green and healthy future. L’informe demostra com les ciutats poden reduir l’impacte de futures pandèmies i esdevenir més equitatives, saludables i respectuoses amb el medi ambient. Sostenible ha tingut l’ocasió de parlar amb Eduardo Moreno, director de coneixement i innovació de l'Agència UN-Habitat i un dels coordinadors d'aquest estudi.

Butlletí