Crida per protegir la producció local i sostenible a les ciutats

Font: Ajuntament de Barcelona

30/04/2020 - 10:00

Per fer front a la crisi provocada per la Covid-19, els 24 municipis de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia, entre les quals hi ha Barcelona, reclamen a les administracions públiques que protegeixin la producció local i sostenible, els canals de distribució de proximitat i els teixits ciutadans comunitaris que permeten portar aliments als que més ho necessiten.

La Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia reclama reforçar i protegir els teixits agroalimentaris locals i sostenibles per avançar en la reconstrucció que s’haurà d’afrontar després de la crisi de la Covid-19. A través de la campanya #AlimentaciónEsSalud, la xarxa vol recordar que tenir cura de l’alimentació i de les polítiques alimentàries és essencial per protegir la salut de les persones i el medi ambient d’una manera integral.

Trobareu el comunicat de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia en aquest enllaç.
 

Iniciatives per impulsar el comerç de proximitat a la ciutat

En el marc de les diferents mesures adoptades en relació amb l’abastiment alimentari en el context de la Covid-19, a la ciutat s’estan impulsant iniciatives a favor del comerç de proximitat i els mercats municipals, i es dona suport als productors, als venedors i a les cooperatives de consum per garantir-ne la continuïtat.

El web “Barcelona des de casa” estrena un apartat per promoure el comerç i els productes alimentaris de proximitat. D’aquesta manera es posen a l’abast de la ciutadania els recursos i els contactes dels serveis d’alimentació que ofereixen un servei a domicili, posant èmfasi en els que ofereixen productes de quilòmetre zero.

La iniciativa inclou informació sobre mercats amb venda a domicili i el contacte per fer-hi comandes, els contactes dels mercats municipals i dels comerços de productes de proximitat que hi ha a la ciutat i les dades de produccions agrícoles que ofereixen venda a domicili. A més, inclou informació sobre les xarxes de suport comunitari de la ciutat i d’abastiment alimentari per a col·lectius vulnerables.

Aquestes accions s’emmarquen en el paquet de mesures que l’Ajuntament ha adoptat per facilitar l’abastiment alimentari a la ciutat: seguiment dels principals canals de distribució com Mercabarna, contacte constant amb els mercats i els comerços alimentaris, ampliació dels serveis socials de caire alimentari o posada en marxa de nous dispositius puntuals de menjar a domicili per a col·lectius en risc.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Pas endavant per frenar el malbaratament dels aliments. El Parlament ha aprovat aquest dimecres una proposició de llei, impulsada pel PSC, que obliga restaurants i hotels a facilitar que el client es pugui endur amb un envàs el menjar que no s'acabi.

Article

S'ha plantat la primera llavor al nou hort urbà del terrat de l'Escola Francesc Macià, situada a tocar de la plaça d'Espanya. Alumnes de 4t de Primària i persones usuàries de la residència i centre de dia Tres Pins (Fundació Sanitària Sant Pere Claver) conrearan aquest hort vertical amb capacitat per a 560 plantes, el segon que s'instal·la en un edifici públic de Sants-Montjuïc.

Notícia

Catalunya ha aprofitat durant aquest any 14,5 milions de quilos d'aliments a través del Pla d'Acció per a la Prevenció del Malbaratament Alimentari (2019-2020), que està en un grau d'execució del 63%. Està integrat per més de 140 projectes i hi ha 57 diferents organitzacions implicades.

Butlletí