Creu Coberta, primera associació de comerciants certificada per complir els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU

Font: Ràdio Hostafrancs

21/12/2020 - 08:00
L’auditor Carles Agusti va lliurar el certificat de compliment dels ODS de l’ONU al president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, Lluís Llanas | Foto: Associació de Comerciants Creu Coberta

L’auditor Carles Agusti va lliurar el certificat de compliment dels ODS de l’ONU al president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, Lluís Llanas | Foto: Associació de Comerciants Creu Coberta

Una exposició permanent al Meeting Point repassa els 17 objectius de sostenibilitat marcats per les Nacions Unides

L’Associació de Comerciants Creu Coberta ha estat certificada com la primera associació de comerciants en complir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. La certificació l’ha realitzat el despatx de Carles Agustí, un dels màxims experts en governança i desenvolupament sostenible de l’Estat, que ha treballat als governs de Barcelona i de Catalunya els darrers anys. La certificació s’ha obtingut després d’una auditoria que permet avaluar la tasca, objectius i funcions de l’associació de comerciants els darrers mesos.

En un acte celebrat fa alguns dies al Meeting Point, l’auditor Carles Agustí va entregar al president de l’eix comercial, Lluís Llanas, la documentació acreditativa i certificats d’aquest acompliment. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, també coneguts com a Objectius Mundials, es varen adoptar per tots els estats membres el 2015 com una crida universal per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat de cara al 2030.

Els 17 ODS estan integrats, ja que reconeixen que les intervencions en una àrea afectaran el resultat de les altres, i que el desenvolupament ha d’equilibrar la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social. Tothom és necessari per aconseguir aquests objectius ambiciosos. Es necessita la creativitat, el coneixement, la tecnologia i els recursos financers de tota la societat per aconseguir els ODS en cada context, i també la implicació del sector econòmic i comercial, per a la seva implementació i èxit al comerç.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Entrevista
AGENDA 2030: La visió des del sindicalisme

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, proposa una reflexió sobre com es pot aprofitar aquest moment de crisi per activar canvis profunds en l’organització econòmica a favor de la sostenibilitat i un model de societat més just.

Notícia
Neix l'Aliança Catalunya 2030

S'ha donat el tret de sortida de l’Aliança Catalunya 2030, que treballarà per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). El document ha estat segellat per més de 25 entitats de l'àmbit social, empresarial, cultural, universitari i mediambiental de Catalunya.

Notícia

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són el pla mundial per aconseguir un futur millor i més sostenible. Aquest full de ruta global aborda els desafiaments actuals, inclosos els relacionats amb la pobresa, la desigualtat, el canvi climàtic, la degradació ambiental, la pau i la justícia. Els 17 objectius estan interconnectats i és important que tots es compleixin en 2030 per no deixar ningú enrere.

Butlletí