Creu Coberta, primera associació de comerciants certificada per complir els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU

Font: Ràdio Hostafrancs

21/12/2020 - 08:00
L’auditor Carles Agusti va lliurar el certificat de compliment dels ODS de l’ONU al president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, Lluís Llanas | Foto: Associació de Comerciants Creu Coberta

L’auditor Carles Agusti va lliurar el certificat de compliment dels ODS de l’ONU al president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, Lluís Llanas | Foto: Associació de Comerciants Creu Coberta

Una exposició permanent al Meeting Point repassa els 17 objectius de sostenibilitat marcats per les Nacions Unides

L’Associació de Comerciants Creu Coberta ha estat certificada com la primera associació de comerciants en complir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. La certificació l’ha realitzat el despatx de Carles Agustí, un dels màxims experts en governança i desenvolupament sostenible de l’Estat, que ha treballat als governs de Barcelona i de Catalunya els darrers anys. La certificació s’ha obtingut després d’una auditoria que permet avaluar la tasca, objectius i funcions de l’associació de comerciants els darrers mesos.

En un acte celebrat fa alguns dies al Meeting Point, l’auditor Carles Agustí va entregar al president de l’eix comercial, Lluís Llanas, la documentació acreditativa i certificats d’aquest acompliment. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, també coneguts com a Objectius Mundials, es varen adoptar per tots els estats membres el 2015 com una crida universal per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat de cara al 2030.

Els 17 ODS estan integrats, ja que reconeixen que les intervencions en una àrea afectaran el resultat de les altres, i que el desenvolupament ha d’equilibrar la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social. Tothom és necessari per aconseguir aquests objectius ambiciosos. Es necessita la creativitat, el coneixement, la tecnologia i els recursos financers de tota la societat per aconseguir els ODS en cada context, i també la implicació del sector econòmic i comercial, per a la seva implementació i èxit al comerç.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Opinió

El Vallès és una realitat ambiental, territorial i orgànica que no entén de divisions i segregacions administratives. Té una singularitat poc comuna. No és cap pati del darrere.

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa en Ple ha aprovat per unanimitat l'Agenda Urbana de Terrassa i el Pla d'Acció 2022-2030. D'aquesta manera, s'arriba a la culminació d'un procés, que ha estat obert a la participació de la ciutadania i als agents socioeconòmics de la ciutat, per establir les bases estratègiques comunes del futur de Terrassa.

Opinió

La biosfera i jo estem al darrer 1% de les nostres vides», comentava Lovelock al 2020. Actiu fins pràcticament la fi dels seus dies, el 2019 publicà el seu darrer llibre, Novaceno, on apunta amb optimisme un futur en que humans i màquines cooperarem per salvaguardar l’habitabilitat del nostre planeta.  Et trobarem a faltar, Jim, al teu somriure i a les teves disrupcions, un terme que el filòsof Josep Ramoneda descriu com una innovació que marca una ruptura significativa en la manera de fer les coses.

Butlletí