Cornellà tindrà un punt de recàrrega ultraràpida per a vehicles elèctrics

16/12/2021 - 10:00

Cornellà de Llobregat disposarà del primer carregador ultraràpid per a vehicles elèctrics que s'incorporarà a la xarxa d'electrolineres de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El carregador serà al costat de l'actual punt de recàrrega del carrer Baltasar Oriol, i proporcionarà una energia de 150 kW/h. Està previst que properament s'adjudiqui l'obra, i d'aquesta manera pugui entrar en funcionament durant el primer semestre de 2022. 

El nou dispositiu oferirà la possibilitat de fer una recàrrega intel·ligent: carregar diversos vehicles simultàniament, adaptar la potència del punt de recàrrega a les necessitats de l'usuari, o canviar de mode d'operació de dia (preferentment recàrrega ràpida o normal) i de nit (preferentment recàrrega normal o lenta). 

Per a l'AMB i l'Ajuntament de Cornellà, la lluita contra la contaminació atmosfèrica és un compromís estratègic i la millora de la qualitat de l'aire un objectiu central. Aquest compromís es tradueix en accions clau com la creació de zones de baixes emissions i, en paral·lel, el foment de l'electromobilitat. El nombre de punts de recàrrega de l'AMB passarà dels 10 actuals a gairebé 50 en els propers dos anys. Aquesta xarxa pública metropolitana, que es va establir l'any 2015 i distribuiex 50.000 kWh cada mes, es complementa amb les fotolineres, que permeten carregar els vehicles elèctrics amb energia solar. De fet, Cornellà compta amb el punt de recàrrega del carrer Baltasar Oriol i també amb una fotolinera, que és al carrer Sevilla.

La instal·lació del punt de recàrrega ultraràpida és una prova pilot que és possible gràcies a la participació de l'AMB en el projecte europeu USER-CHI (Horizon 2020).


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El carrer Bonestar de Cornellà de Llobregat es transformarà en un passeig per a vianants.

Notícia
També s'ha creat un nou Park & Ride al municipi

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat el servei de parada intermèdia a demanda de Nitbus al seu pas per Cornellà de Llobregat.

Notícia

L’Ajuntament destinarà una partida de 85.000 euros a la implementació de diferents estacions de recàrrega per a impulsar l’ús del vehicle elèctric al municipi. Actualment s’està en fase d’estudi per a decidir quines són les ubicacions més adequades per a instal·lar-hi els punts, que majoritàriament seran de recàrrega lenta.

Butlletí