Cornellà estrena fotolinera

30/04/2021 - 16:03

Cornellà posa en marxa una fotolinera, dins de les actuacions per al foment d’una mobilitat sostenible en el marc Cornellà Natura, el projecte estratègic de ciutat per fer de Cornellà una ciutat més verda.

Es tracta d’una iniciativa executada en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que converteix l'energia solar en electricitat mitjançant plaques fotovoltaiques i destina l’electricitat generada a recarregar els vehicles elèctrics endollats.

La instal·lació permet la càrrega de vehicles elèctrics a partir d’energia solar, completament verda i de quilòmetre zero. Generarà 12.716 kWh cada any, l’energia necessària per carregar completament 318 cotxes elèctrics. Compta amb 4 places d’estacionament per a la recàrrega i gràcies a ella s’aconseguirà un important estalvi d’emissions de CO2: 15,86 tones cada any.

Situada a l’aparcament del carrer de Sevilla amb la carretera d’Esplugues, al costat de l’Institut Francesc Macià, s’ha ideat per als casos en què el vehicle roman aparcat una gran part del dia, coincidint amb la jornada laboral.

 

Altres actuacions sostenibles a la ciutat

Aquesta instal·lació complementa altres actuacions de mobilitat sostenible dutes a terme a la ciutat en el darrer any, com: la restricció temporal i permanent del trànsit a alguns carrers; l’ampliació i millora de la xarxa ciclable; el servei de bicicleta elèctrica compartida, E-Bicibox; l’aparcament d’intercanvi per al foment de la intermodalitat entre el cotxe i el transport públic; etc.

A més, permet continuar implementant punts de recàrrega elèctrica a la via pública del municipi. Des de 2015, es disposa d’un punt de recàrrega ràpida per a furgonetes i cotxes elèctrics i híbrids, al qual l’any 2017 es va afegir un punt de recàrrega lenta per a motocicletes o bicicletes elèctriques amb dos endolls. Ambdós punts estan ubicats al carrer Baltasar Oriol.

La nova fotolinera de Cornellà se suma a la xarxa de fotolineres de l’AMB, que ja compta amb 8 en funcionament al territori i 2 més de construïdes a punt d'entrar en servei. A banda, n’hi ha 12 més en procés de licitació, amb un cost aproximat de 0,8 M€. Així, a finals d'any, el nombre total passarà a ser de 22.


 

Categories: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25

Butlletí