Corbera de Llobregat presenta el primer esborrany del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES)

Entre d'altres mesures, es fomentarà l'ús d'energies renovables i es substituiran els vehicles municipals per d'altres de més ecològics
Font: Llobregatmedia.com
26/08/2009

Dimarts, 28 de juliol, la Sala de Plens de l'ajuntament de Corbera de Llobregat va acollir la presentació de l'esborrany del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES). Previament a la presentació de l'estudi, l'alcalde corberenc, Josep Canals, va fer una breu explicació sobre qué és el denominat Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, a través del qual "es volen trobar mesures per tal de frenar el canvi climàtic i l'escalfament de la terra" a banda de convertir-se en "un desafiament clar al canvi climàtic". Un dels objectius és promoure la reducció en un 20% l'any 2020 dels gasos d'efecte hivernacle (GEH).

Una de les dades més positives de l'estudi és que, Corbera de Llobregat està per sota de la mitjana catalana i espanyola en l'emissió de GEH i, curiosament, tot i l'increment de la població en els darrers anys, l'emissió d'aquests gasos es manté estable, cosa que dona a entendre que molts dels habitants corberencs ja duen a terme actuacions positives i de canvi d'hàbits.

En tants per cent, cal destacar que el 41% de les emissions d'aquests gasos provenen del transport, el 23% del sector domèstic, un 9% dels residus i un 12% del sector terciari.

Pel que fa a l'Ajuntament, el 48% prové de l'enllumenat i un 30% és generat per diferents equipaments. Les propostes que presenta el PAES a nivell municipal, es basen en substituir les làmpades actuals i en regular el flux de les mateixes, així com millorar l'ús de l'energia i usar-ne d'alternatives, substituir els vehicles municipals per altres de més ecològics i crear la figura del Gestor Energètic.

A altres nivells, també es va voler destacar el fet d'intentar aconseguir una mobilitat més sostenible, fomentar l'ús d'energies renovables i la prevenció i reducció de residus.

--
Més informació: Consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Relacionats

Article

Segons les últimes xifres oficials, des del 2005 Vilassar de Dalt ha reduït un 25.7% les emissions de CO2 i el compromís actual és arribar al 30%, l'any 2020. Aquestes dades es fan públiques coincidint amb la celebració de la Setmana del clima i la 3a vaga pel clima, a la qual tots els grups polítics municipals van donar suport ahir sumant-se a una moció de suport a la jornada convocada pel moviment Fridays for future.

Notícia

En el marc de les actuacions previstes per l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat per a adaptar-se a l’impacte del canvi climàtic i lluitar contra els seus efectes, a l’actualitat es duen a terme els treballs necessaris per crear un sistema de recollida d’aigües pluvials per a la seva utilització contra possibles incendis forestals.

Notícia

Aquest servei de suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona té com a objectiu contribuir a la transformació del model econòmic metropolità per tal que les activitats econòmiques siguin compatibles amb els condicionants ambientals i socials. La manera de fer-ho és a través de la implementació de processos productius i de models de negoci innovadors i ambientalment sostenibles.

Butlletí