Corbera de Llobregat presenta el primer esborrany del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES)

Entre d'altres mesures, es fomentarà l'ús d'energies renovables i es substituiran els vehicles municipals per d'altres de més ecològics
Font: Llobregatmedia.com
26/08/2009

Dimarts, 28 de juliol, la Sala de Plens de l'ajuntament de Corbera de Llobregat va acollir la presentació de l'esborrany del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES). Previament a la presentació de l'estudi, l'alcalde corberenc, Josep Canals, va fer una breu explicació sobre qué és el denominat Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, a través del qual "es volen trobar mesures per tal de frenar el canvi climàtic i l'escalfament de la terra" a banda de convertir-se en "un desafiament clar al canvi climàtic". Un dels objectius és promoure la reducció en un 20% l'any 2020 dels gasos d'efecte hivernacle (GEH).

Una de les dades més positives de l'estudi és que, Corbera de Llobregat està per sota de la mitjana catalana i espanyola en l'emissió de GEH i, curiosament, tot i l'increment de la població en els darrers anys, l'emissió d'aquests gasos es manté estable, cosa que dona a entendre que molts dels habitants corberencs ja duen a terme actuacions positives i de canvi d'hàbits.

En tants per cent, cal destacar que el 41% de les emissions d'aquests gasos provenen del transport, el 23% del sector domèstic, un 9% dels residus i un 12% del sector terciari.

Pel que fa a l'Ajuntament, el 48% prové de l'enllumenat i un 30% és generat per diferents equipaments. Les propostes que presenta el PAES a nivell municipal, es basen en substituir les làmpades actuals i en regular el flux de les mateixes, així com millorar l'ús de l'energia i usar-ne d'alternatives, substituir els vehicles municipals per altres de més ecològics i crear la figura del Gestor Energètic.

A altres nivells, també es va voler destacar el fet d'intentar aconseguir una mobilitat més sostenible, fomentar l'ús d'energies renovables i la prevenció i reducció de residus.

--
Més informació: Consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Cornellà ha inicat l'ampliació de la zona exclusiva per a vianants en més de 13.000 metres quadrats i la xarxa pedalable, en més de 21 quilòmetres. 

Article

El portal mostra de manera atractiva les dades de consum dels equipaments municipals.

Reportatge
Article de Núria Marín, Presidenta de la Diputació de Barcelona

Ajuntaments i Diputació ens hem posat en primera línia de la crisi de la COVID-19, gens aliena a l'emergència ambiental. I ho estarem en la postpandèmia, tot i que per a això reclamem més reconeixement institucional i capacitat de despesa i inversió.

Butlletí