Corbera de Llobregat presenta el primer esborrany del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES)

Entre d'altres mesures, es fomentarà l'ús d'energies renovables i es substituiran els vehicles municipals per d'altres de més ecològics
Font: Llobregatmedia.com
26/08/2009

Dimarts, 28 de juliol, la Sala de Plens de l'ajuntament de Corbera de Llobregat va acollir la presentació de l'esborrany del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES). Previament a la presentació de l'estudi, l'alcalde corberenc, Josep Canals, va fer una breu explicació sobre qué és el denominat Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, a través del qual "es volen trobar mesures per tal de frenar el canvi climàtic i l'escalfament de la terra" a banda de convertir-se en "un desafiament clar al canvi climàtic". Un dels objectius és promoure la reducció en un 20% l'any 2020 dels gasos d'efecte hivernacle (GEH).

Una de les dades més positives de l'estudi és que, Corbera de Llobregat està per sota de la mitjana catalana i espanyola en l'emissió de GEH i, curiosament, tot i l'increment de la població en els darrers anys, l'emissió d'aquests gasos es manté estable, cosa que dona a entendre que molts dels habitants corberencs ja duen a terme actuacions positives i de canvi d'hàbits.

En tants per cent, cal destacar que el 41% de les emissions d'aquests gasos provenen del transport, el 23% del sector domèstic, un 9% dels residus i un 12% del sector terciari.

Pel que fa a l'Ajuntament, el 48% prové de l'enllumenat i un 30% és generat per diferents equipaments. Les propostes que presenta el PAES a nivell municipal, es basen en substituir les làmpades actuals i en regular el flux de les mateixes, així com millorar l'ús de l'energia i usar-ne d'alternatives, substituir els vehicles municipals per altres de més ecològics i crear la figura del Gestor Energètic.

A altres nivells, també es va voler destacar el fet d'intentar aconseguir una mobilitat més sostenible, fomentar l'ús d'energies renovables i la prevenció i reducció de residus.

--
Més informació: Consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Relacionats

Entrevista

Cornellà de Llobregat ha estat reconeguda amb el European Green Leaf 2019, un premi atorgat per  la Comissió Europea a ciutats entre 20.000 i 100.000 habitants. El premi reconeix el compromís de Cornellà en transformar-se en una ciutat realment sostenible dins d'una àrea metropolitana d'alta densitat, i que podria ser un model per a altres àrees urbanes compactes. El jurat s'ha mostrat particularment impressionat per les mesures de pacificació del trànsit i per la promoció de modes de transport sostenibles. Hem volgut parlar amb Emília Briones Matamales, Regidora Delegada de l'àrea d'Innovació Urbana per conèixer millor el projecte que ha impressionat Europa.

Article

Afavorir la presència de la flora i fauna que ens envolta a través d’actuacions de seguiment i difusió. Aquest és un dels objectius principals de Pla de Millora de la Biodiversitat dels parcs i platges metropolitans que l’AMB està elaborant.

Article

Durant els mesos de maig i juny s’han organitzat diversos tallers per a fomentar l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables

Butlletí