Corbera de Llobregat aprova el seu Pla d'Acció per l'Energia Sostenible

El municipi va acordar adherir-se al Pacte d'Alcaldes/esses el juliol de 2008
Font: Aj. Corbera de Llobregat
06/10/2009 - 00:00

La Junta de Govern Local de Corbera de Llobregat acaba d'aprovar el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible 2009-2020, amb la finalitat global de reduir les emissions de CO2, un mínim del 20% respecte les emissions del 2005.

Cal recordar que el 8 de juliol de 2008, el Ple de l'ajuntament va acordar adherir-se al Pacte d'Alcaldes com a mecanisme de participació ciutadana en la lluita contra l'escalfament de la terra i es va fer seus els objectius de la Unió Europea per l'any 2020, adoptant el compromís de reduir les emissions de CO2 en més del 20% per a l'any 2020 mitjançant la creació de plans d'acció en favor de les fonts d'energia renovables.

D'aquesta manera, Corbera es va comprometre a elaborar el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) amb l'objecte de definir les accions que haurà de dur a terme per tal de reduir les emissions dels gasos d'efecte hivernacle que depenen del propi consistori o on hi desenvolupa una acció directa.

D'altra banda, el municipi també haurà d'elaborar un informe bianual per l'avaluació, control i verificació dels objectius, organitzar el Dia de l'Energia, informar de les fites obtingudes en acompliment del Pla d'Acció i a participar en la Conferència d'Alcaldes per l'energia sostenible a Europa.

Més informació: consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

--
Notícia relacionada: Corbera de Llobregat presenta el primer esborrany del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES)

Relacionats

Notícia

Després de 3 mesos de la implantació del sistema Porta a Porta a Corbera, els percentatges de recollida selectiva han passat del 44 al 75%. 

Notícia

La cinquena edició de la Taula de seguiment de l’emergència climàtica celebrada el passat 7 de març ha posat l’accent en l’Ecofeminisme i en la perspectiva de gènere per analitzar el model energètic actual.

Notícia

L'Ajuntament d'Abrera redueix la despesa energètica instal·lant plaques solars en edificis municipals. El municipi reduirà més de 350 tones de CO₂ cada any amb l'energia fotovoltaica i una caldera de biomassa

Butlletí