Corbera de Llobregat aprova el seu Pla d'Acció per l'Energia Sostenible

El municipi va acordar adherir-se al Pacte d'Alcaldes/esses el juliol de 2008
Font: Aj. Corbera de Llobregat
06/10/2009 - 00:00

La Junta de Govern Local de Corbera de Llobregat acaba d'aprovar el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible 2009-2020, amb la finalitat global de reduir les emissions de CO2, un mínim del 20% respecte les emissions del 2005.

Cal recordar que el 8 de juliol de 2008, el Ple de l'ajuntament va acordar adherir-se al Pacte d'Alcaldes com a mecanisme de participació ciutadana en la lluita contra l'escalfament de la terra i es va fer seus els objectius de la Unió Europea per l'any 2020, adoptant el compromís de reduir les emissions de CO2 en més del 20% per a l'any 2020 mitjançant la creació de plans d'acció en favor de les fonts d'energia renovables.

D'aquesta manera, Corbera es va comprometre a elaborar el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) amb l'objecte de definir les accions que haurà de dur a terme per tal de reduir les emissions dels gasos d'efecte hivernacle que depenen del propi consistori o on hi desenvolupa una acció directa.

D'altra banda, el municipi també haurà d'elaborar un informe bianual per l'avaluació, control i verificació dels objectius, organitzar el Dia de l'Energia, informar de les fites obtingudes en acompliment del Pla d'Acció i a participar en la Conferència d'Alcaldes per l'energia sostenible a Europa.

Més informació: consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

--
Notícia relacionada: Corbera de Llobregat presenta el primer esborrany del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES)

Relacionats

Notícia

La nova caldera, les obres d'instal·lació de la qual compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, tindrà una potencia de 500 kW i se sumarà a la que ja hi ha. Totes dues abastiran de calefecció i aigua calenta sanitària el Centre Cívic El Roure, la Biblioteca La Ginesta, l'Escorxador i les dependències de la Policia Local

Notícia

A finals de maig, el sistema s’estendrà a totes les fraccions, excepte el vidre, amb l’objectiu d’augmentar els índexs de recollida selectiva

Butlletí