Copons posa en marxa una campanya de promoció del compostatge domèstic

S'instal·laran compostadors comunitaris i es donaran compostadors domèstics a tots els veïns que ho sol·licitin
Font: Aj. Copons
27/10/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

A partir de 2010 tots els municipis catalans hauran de recollir selectivament la fracció orgànica dels seus residus. Aprofitant l'ocasió, el municipi de Copons redissenyarà la seva política de recollida de residus de manera que es puguin estalviar diners alhora que es beneficia el medi.

Segons informa el consistori, es posarà en marxa una campanya de promoció del compostatge domèstic i comunitari com a forma de gestió de la matèria orgànica al poble: s'instal·laran compostadors comunitaris i es donaran compostadors domèstics a tots els veïns que ho sol·licitin. Durant el mes de novembre es farà una reunió informativa i un taller de formació on es lliuraran els compostadors, els cubells i les bosses compostables per facilitar la separació de les restes orgàniques a les llars.

La idea és transformar les restes de la cuina, el jardí o els horts, en un adob natural, el compost. És a dir, convertir els residus en recursos. A més, d'aquesta manera s'evitarà la recollida, transport i tractament de moltes tones d'escombreries, fet que també suposarà un important estalvi econòmic pel municipi.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La Comissió d'Estudi que -integrada per regidors del consistori, tècnics i representants dels consells de districte- haurà de redactar i presentar una memòria, un treball que haurà de servir de base per a la resolució de l’expedient, havent de contemplar aspectes socials, financers, tècnics i jurídics de l’activitat, la seva forma d’exercici i gestió, entre d’altres, que justifiquin el millor règim i forma de gestió del servei de l'aigua.

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans
Notícia

L’Ajuntament d’Igualada ha iniciat el procés per a la realització de l’estudi de viabilitat per a la implantació de models òptims de recollida de residus per zones de la ciutat. La implementació de les mesures i recomanacions que es desprenguin d’aquest treball serà un dels eixos que el departament de Sostenibilitat i Mobilitat impulsarà per millorar la recollida selectiva a la ciutat.

Butlletí