Copons posa en marxa una campanya de promoció del compostatge domèstic

S'instal·laran compostadors comunitaris i es donaran compostadors domèstics a tots els veïns que ho sol·licitin
Font: Aj. Copons
27/10/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

A partir de 2010 tots els municipis catalans hauran de recollir selectivament la fracció orgànica dels seus residus. Aprofitant l'ocasió, el municipi de Copons redissenyarà la seva política de recollida de residus de manera que es puguin estalviar diners alhora que es beneficia el medi.

Segons informa el consistori, es posarà en marxa una campanya de promoció del compostatge domèstic i comunitari com a forma de gestió de la matèria orgànica al poble: s'instal·laran compostadors comunitaris i es donaran compostadors domèstics a tots els veïns que ho sol·licitin. Durant el mes de novembre es farà una reunió informativa i un taller de formació on es lliuraran els compostadors, els cubells i les bosses compostables per facilitar la separació de les restes orgàniques a les llars.

La idea és transformar les restes de la cuina, el jardí o els horts, en un adob natural, el compost. És a dir, convertir els residus en recursos. A més, d'aquesta manera s'evitarà la recollida, transport i tractament de moltes tones d'escombreries, fet que també suposarà un important estalvi econòmic pel municipi.

Municipis: 

Relacionats

Article
La mitjana de recollida selectiva arriba al 75%

El passat 4 de març es va iniciar el servei de recollida en àrees tancades a Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera.

Article

El xot és una espècie que es pot trobar a Catalunya des de la primavera fins a la tardor, quan migra cap a l’Àfrica en busca de millors temperatures

Notícia

Els comerços associats a Vilanova Comerç han encetat les primeres accions del Pla Integral de Sostenibilitat i Prevenció de Residus amb una sèrie de mesures respectuoses amb el medi ambient. La campanya es fa amb el suport de l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya

Butlletí