[COP15] La cimera encara la recta final amb seriosos dubtes sobre el seu resultat

Un informe de l'ONU assegura que l'actual oferta de reduccions portarà a un augment de 3 graus de la temperatura global
Redacció
18/12/2009

La Cimera sobre canvi climàtic de Copenhaguen (COP-15) comença avui divendres el seu últim dia amb una insuficient oferta sobre la taula: segons una anàlisi de Nacions Unides al qual ha tingut accés el diari britànic The Guardian, la retallada de les emissions oferta fins ara per les diferents delegacions donarà lloc a un augment de la temperatura global de 3 graus centígrads.

Aquest augment suposaria fins a 170 milions de persones més patint greus inundacions a les zones costaneres i 550 milions més en risc de patir gana, així com deixar al 50% de les espècies en perill d'extinció.

Així doncs, la cimera encara la recta final amb l'esperança d'un acord d'última hora que millori les expectatives per al planeta, sobretot gràcies a l'entrada en escena del president dels Estats Units, Barack Obama, que ha arribat aquest mateix divendres a la capital danesa. La secretària d'Estat, Hillary Clinton, ja va obrir una bretxa dijous passat, quan va prometre un fons de 100.000 milions de dòlars anuals en ajudes per als països en desenvolupament a partir de 2020.

--
Més informació: Leaked UN report shows cuts offered at Copenhagen would lead to 3C rise (The Guardian)

Relacionats

Entrevista

 

Yunus Arikan és cap de polítiques globals d’ICLEI-local governments for sustainability. Aquesta entitat, amb més de 1.500 membres ha estat veu dels governs locals i regionals a la COP25. Arikan, ens recorda a l'entrevista que vivim a un món urbà i que no s'aconseguirà res sense adonar-se'n de la potència dels actors urbans, i destaca que per fi estem entenent que el finançament per l'acció climàtica ha d'arribar a les ciutats.  Ha volgut també enviar un missatge clar des del món local, l'esperança que els nous plans nacionals de mitigació siguin més ambiciosos i tinguin en compte als governs locals.

Notícia
Laura Zúñiga Càceres assisteix a la Cimera Social del Clima

Berta Càceres va ser assassinada al 2016 pel seu compromís  amb la defensa del territori de la comunitat lenca, a Hondures.  I s’ha convertit en un símbol dels més de 1.500 activistes ambientals que han sigut assassinats en els últims 15 anys.  La seva filla, Laura Zúñiga Càceres, va assistir a la Cimera Social pel Clima, el passat 11 de diciembre 2019 per explicar quina és la realitat del que està passant a Hondures i l’assassinat de la seva mare com un femicidi polític i territorial.

Butlletí