[COP15] La cimera encara la recta final amb seriosos dubtes sobre el seu resultat

Un informe de l'ONU assegura que l'actual oferta de reduccions portarà a un augment de 3 graus de la temperatura global
Redacció
18/12/2009

La Cimera sobre canvi climàtic de Copenhaguen (COP-15) comença avui divendres el seu últim dia amb una insuficient oferta sobre la taula: segons una anàlisi de Nacions Unides al qual ha tingut accés el diari britànic The Guardian, la retallada de les emissions oferta fins ara per les diferents delegacions donarà lloc a un augment de la temperatura global de 3 graus centígrads.

Aquest augment suposaria fins a 170 milions de persones més patint greus inundacions a les zones costaneres i 550 milions més en risc de patir gana, així com deixar al 50% de les espècies en perill d'extinció.

Així doncs, la cimera encara la recta final amb l'esperança d'un acord d'última hora que millori les expectatives per al planeta, sobretot gràcies a l'entrada en escena del president dels Estats Units, Barack Obama, que ha arribat aquest mateix divendres a la capital danesa. La secretària d'Estat, Hillary Clinton, ja va obrir una bretxa dijous passat, quan va prometre un fons de 100.000 milions de dòlars anuals en ajudes per als països en desenvolupament a partir de 2020.

--
Més informació: Leaked UN report shows cuts offered at Copenhagen would lead to 3C rise (The Guardian)

Relacionats

Article

La fundació municipal de l’Ajuntament de València, València Clima i Energia, en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves convoca per primera vegada el concurs fotogràfic “Objectius pel canvi”, que busca conscienciar i visibilitzar les causes i conseqüències del canvi climàtic a la nostra vida diària. 

Butlletí