[COP15] El caos impera en l'inici de la segona setmana de cimera

Nacions Unides ha decidit restringir l'accés als observadors acreditats
Redacció
15/12/2009

Hom podria pensar que un esdeveniment organitzat per Nacions Unides hauria de funcionar com un rellotge, però l'inici de la segona setmana de la Cimera sobre canvi climàtic a Copenhaguen (COP-15) ha demostrat lo tènue que és la línia que separa la imprevisió del caos absolut.

Imprevisió (o més aviat, temeritat) perquè el Bella Center, espai on es desenvolupa la cimera, té una capacitat per a 15.000 persones, i s'hi han arribat a acreditar prop de 45.000, la major part d'elles per assistir durant aquesta segona setmana. I per caos el que es va viure aquest dilluns, amb interminables cues on participants, observadors i periodistes van haver d'esperar fins a 9 hores per intentar aconseguir la seva acreditació. La pròpia delegació del govern de la Generalitat, encapçalada pel president José Montilla y el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va patir les conseqüències d'aquest caos organitzatiu, i es van veure obligats a atendre als periodistes fora del recinte de la cimera.

Restriccions als observadors
Per fer front a la situació, Nacions Unides ha decidit restringir l'accés als 21.000 observadors acreditats a la cimera (ONGs, sindicats i associacions de tot tipus...) a només 7.000, número que divendres podria quedar en poc menys de 100 persones, segons informa El País. Òbviament, aquesta decisió ha caigut com una bomba entre els representants de la societat civil, que han vist així minvada la seva capacitat de pressionar els líders polítics perquè arribin a un acord.

--
Altres notícies sobre la cimera:
[COP15] Copenhaguen: dos acords millor que cap?
[COP15] Copenhaguen, una primera setmana moguda
[COP15] Catalunya reduirà un 20% les seves emissions encara que a Copenhaguen es pacti menys
[COP15] La filtració d'un esborrany d'acord, primera polèmica de la cimera
[COP15] L'hora de la veritat: comença la Cimera de Copenhaguen

AdjuntMida
Image icon logo_COP15.jpg16.4 KB

Relacionats

Article

La fundació municipal de l’Ajuntament de València, València Clima i Energia, en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves convoca per primera vegada el concurs fotogràfic “Objectius pel canvi”, que busca conscienciar i visibilitzar les causes i conseqüències del canvi climàtic a la nostra vida diària. 

Reportatge

Cada cop hi ha més morts a Catalunya per malalties respiratòries, més càncers causats per la contaminació atmosfèrica i, fins i tot, més casos de malformacions congènites. Hi arriben virus tropicals com el dengue, el chikungunya i el Zika. Hi apareixen malalties de noms nous com la MERS, la febre Crimea-Congo o la febre de Lassa. El canvi climàtic i la contaminació estan causant indirectament un nou fenomen sanitari: les malalties climàtiques. Catalunya no n'és cap excepció. El futur és incert.

Butlletí