Convocats els premis Acció21 2009

Es premiaran les millors iniciatives relacionades amb el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat
Redacció
30/06/2009 - 00:00

El Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat de Barcelona convoca per setè any els premis Acció 21, que premiaran les millors iniciatives desenvolupades en el darrer any per assolir els objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat. Es tracta d'accions exemplificadores i generalitzables, que estiguin en curs o hagin estat realitzades en el darrer any. Poden presentar-s'hi totes les entitats i empreses de Barcelona, i hi haurà 5 premis, dotats amb un màxim de 6.000 euros cada un. El termini de presentació finalitza el 30 de setembre de 2009, i l'acte de lliurament dels premis tindrà lloc durant el mes de desembre de 2009. 

El nucli de l'Agenda 21
La ciutat va aprovar el juliol de 2002 el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat que, fruit d'un llarg procés d'elaboració, participació i consens, recull els objectius compartits per avançar cap a una ciutat més sostenible, com a estratègia que ha de servir per millorar la qualitat de vida local i reduir, a la vegada, l'impacte ambiental de la ciutat en el marc de polítiques de cooperació global. El Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat és el nucli del procés d'Agenda 21 de Barcelona i ha estat signat per un gran nombre d'institucions i entitats de la ciutat, entre els quals hi ha les principals universitats, col·legis professionals, sindicats, gremis i organitzacions patronals, entitats cíviques i associacions ecologistes.

Amb el Compromís es va obrir una nova fase de treball, anomenada ACCIÓ 21, orientada a elaborar plans d'acció que concretin voluntàriament les iniciatives i projectes de cada grup o entitat per tal de contribuir als objectius comuns. Com un instrument d'estímul en aquest procés, des de l'any 2003 s'han convocat anualment els Premis ACCIÓ 21, als quals han concorregut iniciatives de destacable qualitat, que donen una mesura de la implicació dels diversos sectors de la ciutat en el treball per la sostenibilitat.

Més informació:
Secretaria de l'Agenda 21
Centre de Recursos Barcelona Sostenible
Nil Fabra, 20
Tel. 93 256 25 93
Fax 93 237 08 94
A/e: agenda21@bcn.cat

Iniciatives guardonades l'any 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

Document: Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat (DOC)

Relacionats

Article
Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

El parc es convertirà en un refugi climàtic amb més zones d’ombra, presència d’aigua i d’altres elements vegetals per reduir les altes temperatures

Article

El procés de participació engegat pels Ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes entre febrer i març conclou la voluntat de la ciutadania, que hi va prendre part, d’augmentar el grau de protecció de la desembocadura del riu Tordera. 311 persones -229 a través de la web de l’Ajuntament de Malgrat i 82, de la de Blanes- van participar en les enquestes per expressar la seva opinió amb relació a l'ordenança per regular els usos i l’accés a la desembocadura, i a la declaració de reserva natural parcial d’aquest espai.

Entrevista

L'equip de l’arquitecta i urbanista Itzíar González Virós ha estat l’adjudicatari del procés per definir els usos dels espais del Barri Vell de Girona. El projecte, que va néixer d’una proposta veïnal en el marc dels pressupostos participatius de 2018, vol establir un full de ruta elaborat de manera cooperativa entre l’administració i el veïnat. L’arquitecta està especialitzada en processos de participació i cooperació ciutadana en matèria d’urbanisme. Durant set setmanes, ha tirat endavant el projecte ‘Per un Nou Vell’ amb molt bona resposta ciutadana, a través d’un mètode cooperatiu que imita un joc de cartes i que proporciona una gran quantitat d’informació sobre el barri i l’urbanisme.

Butlletí