Convocat el primer premi audiovisual de la sostenibilitat quotidiana

Elsteusobjectius.cat és una iniciativa de l'Associació Catalana de Ciències Ambientals
Font: Ecodiari.cat
03/07/2009 - 00:00

El primer premi audiovisual de la sostenibilitat quotidiana elsteusobjectius.cat pretén, d'una banda, animar a participar tothom que tingui coses a dir sobre els fets diaris relacionats amb el desenvolupament sostenible i, de l'altra, fer-ho d'una manera fàcil, oberta i, per què no, fins i tot divertida a través de la tramesa de fotografies i vídeos d'un minut.

La idea d'aquest premi, sorgida arran de la commemoració enguany del desè aniversari del CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible), va partir d'una iniciativa de l'Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA) i té el suport del propi CADS, de la publicació digital EcoDiari i de l'empresa Bike-Tech.

L'objectiu principal del premi és fomentar una cultura audiovisual que mostri de manera clara, entenedora i original, les petites accions que duu a terme la ciutadania en el seu dia a dia per avançar cap a una societat sostenible.

El premi està dividit en dues categories:

Fotografia: es presentarà una única fotografia en format digital, independentment de si han estat capturades en càmera digital o analògica.
Vídeo: documents de com a màxim 60 segons de durada, que poden ser gravats i editats amb qualsevol aparell que permeti la realització i edició de vídeo (mòbil, càmera fotogràfica, càmera de vídeo, webcam, ordinador, etc. ).

La preselecció dels documents finalistes es farà mitjançant votació popular a través del blog del premi www.elsteusobjectius.cat i, després, un jurat format per 5 membres en farà la valoració per tal de considerar el treballs guanyadors.

Els premis constaran d'un primer premi per a cada categoria (fotografia i vídeo), que consistirà en una bicicleta urbana plegable d'alta qualitat, i dos accèssits (fins a un màxim de 2 per categoria), que consistiran en l'allotjament d'un cap de setmana per a 2 persones en una casa rural amb distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental. El lliurament de premis serà en un acte organitzat per l'ACCA, divendres 16 d'octubre de 2009, en el marc de la Setmana del CADS. Pots consultar el programa de la Setmana, clicant aquí.

Relacionats

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí